Adio, recesiune! Japonezii au găsit o soluție inedită de a scăpa de deficitul bugetar. Oficialii din domeniul medical au refuzat așa ceva

Ioana Bucur 18.08.2022, 15:55
Adio, recesiune! Japonezii au găsit o soluție inedită de a scăpa de deficitul bugetar. Oficialii din domeniul medical au refuzat așa ceva

După ce s-a constatat că statul se confruntă cu un deficit bugetar, specialiștii au analizat cauzele și au venit cu o soluție bizară ce ar trebui să îi ajute pe japonezi să își ia adio de la recesiune. Variana propusă de ei a fost refuzată cu vehementță de oficialii din domeniul medical. Ce a fost îndemnată să facă populația, în special tinerii.

Cum vor japonezii să scape de recesiune

Oficialii niponi au cerut soluții urgente pentru corectarea deficitului bugetar cu care se confruntă statul. După ce au fost analizate datele, specialiștii din domeniu au înaintat o serie de propuneri și măsuri de redresare a economiei.

Poate cea mai bizară soluție găsită a fost aceea de a îndemna populația, în special tinerii, să consume mai mult alcool. Au fost făcuți chiar pași importanți în acest sens, Agenția Națională Niponă De Impozite a inițiat o dezbatere publică cu privire la promovarea consumului de alcool. O idee diametral opusă față de campaniile ce se derulează în toate celelalte țări ale lumii.

În condițiile în care guvernul Japoniei are datorii de două ori mai mari decât Produsul Intern Brut, viziunea celor de la conducerea statului asupra consumului de băuturi alcoolice s-a modificat, așa că au schimbat foaia. Nu mai recomandă reducerea consumului, ci creșterea acestuia.

În 2011, impozitele pe băuturile alcoolice reprezentau 3% din încasările fiscale guvernamentale. Încurajarea populației să renunțe la acest obicei a avut un impact economic nedorit. În 2020, încasările ajunseseră la 2%.

Adio, recesiune! Japonezii au găsit o soluție inedită de a scăpa de deficitul bugetar. Oficialii din domeniul medical au refuzat așa ceva

Dezbaterea publică a devenit un festival

Potrivit datelor publicate de Agenția Fiscală Niponă, reiese că japonezii au redus consumul de alcool de la 100 de litri pe an, în 1995, la 75 de litri, în 2020. Se pare că tinerii au fost cei care au renunțat în cea mai mare proporție la băutură, mulți vorbind despre un viitor nealcoolizat.

Dezbaterea publică lansată de autorități a luat forma unui festival. „Sake Viva” este organizat chiar de guvernul Japoniei și este adresat persoanelor cu vârsta cuprinsă între 29 și 39 de ani. Cei care vor participa sunt rugați să își prezinte propriile idei de afaceri și promovare pentru a ajuta cumva la revitalizarea industriei alcoolului, ce trece printr-o adevărată criză în ultimii ani, din pricina pandemiei, dar și a alegerilor personale ale oamenilor.

Cu toate astea, nu toate instituțiile statului sprijină demersul. Reprezentanți ai Ministerului Sănătății nipon s-au declarat chiar oripilați de inițiativă. Mai mult, oficialii din domeniul medical nu au acceptat nicio asociere cu festivalul tocmai din pricina faptului că se încuraajează consumul de alcool.

În încercarea de a calma spiritele, organiztorii au precizat că se recomandă un „consum moderat” și, eventual, la domiciliu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...