Adio, Nicușor Dan din 2024? PNL îl evaluează după ce trece iarna. „E un trend care spune să avem propriul candidat”

Ana Anitoiu 21.11.2022, 17:36
Adio, Nicușor Dan din 2024? PNL îl evaluează după ce trece iarna. „E un trend care spune să avem propriul candidat”

PNL îl va evalua pe Nicușor Dan după ce va trece iarna, urmând să decidă dacă îi va acorda în continuare sprijinul politic sau nu, conform președintelui PNL București și primarului Sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, care a spus că „există un trend destul de mare” ca partidul să aibă propriul candidat la alegerile locale din 2024.

Ciprian Ciucu, despre sprijinul acordat de PNL lui Nicușor Dan

Ciprian Ciucu a spus că atunci când a ajuns președintele PNL București, și-a asumat că partidul nu îi va retrage sprijinul lui Nicușor Dan, fiind „absurd” să se întâmple acest lucru după un singur an. Politicianul a adăugat că deocamdată PNL îi asigură primarului majoritatea în Consiliul Municipal, dar fără ca asta să însemne că acesta va avea la nesfârșit „un cec alb”.

„Va veni un moment în care îi vom face o evaluare. Vom evalua și cum se raportează la PNL, pentru că noi am fost un partener de bună credință. În campania noastră internă, domnia sa s-a poziționat vădit împotriva mea, dar am considerat că trebuie continuăm să îi asigurăm sprijinul. Dar PNL București nu a primit aceeași considerație din partea domniei sale.

Nu a fost suficient de atent să nu blocheze anumite proiecte pe care de exemplu primăria sectorului 6 le are. Domnul Nicușor Dan colaborează foarte mult cu o formațiune mică politică care s-a desprins din PNL, mai mult decât cu PNL. Sunt multe angajări în Primăria București care sunt din acea zonă. Este o evidență”, a spus Ciprian Ciucu, la Digi24.

Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu

Nicușor Dan, evaluat de PNL după două criterii

De asemenea, Ciprian Ciucu a spus că Nicușor Dan va fi evaluat după două criterii. În primul rând, PNL va analiza cum performează edilul. În al doilea rând, îi va fi analizată onestitatea față de partidul care în prezent îi asigură majoritatea.

Ciprian Ciucu a explicat că retragerea sprijinului unui primar nu înseamnă că acesta iese automat din funcție, ci că va fi nevoit să își facă majorități conjuncturale, să negocieze cu fiecare formațiune.

„Evaluarea va fi momentul în care vom decide dacă îi mai acordăm acest cec în alb sau dacă îi votăm proiectele doar negociat. Dacă zic acum că nu (va mai fi susținut Nicușor Dan pentru al doilea mandat de PNL, n.r.), nu este corect față de el.

Dacă spun că îi retragem sprijinul, îi torn plumb în ghete. Vine o iarnă grea, are multe de făcut, și eu încerc să țin acest oraș pe linia de plutire. Vă dați seama ce înseamnă un primar fără sprijin? Vreau să ajute o atitudine corectă, matură a PNL București. Dacă se va umple paharul, sau vom considera că trebuie să îl tratăm altfel, acest lucru se va întâmpla după ce va trece această perioadă grea de iarnă.

Acest lucru (un candidat propriu la alegerile din 2024, n.r.) va fi consonant cu decizia de a-l mai susține sau nu pe Nicușor Dan. Această decizie nu există acum luată. Există un trend destul de mare în care partidul își dorește să joace pe propriile picioare. PNL este un partid cu foarte multe resurse. ”, a mai spus Ciprian Ciucu.

Președintele PNL București a adăugat că Nicușor Dan a făcut greșeala să creadă că el vrea să-i ia locul ca Primar General al Capitalei, considerându-l competitor. Ciprian Ciucu a mai spus că PNL București a evitat falimentul Bucureștiului.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...