Adevărul despre cariera lui Radu Gavriș, unul din șefii din Poliția Română. Legăturile cu interlopii în cazul Duduianu

Alexandra Andrei 27.08.2020, 21:14
Adevărul despre cariera lui Radu Gavriș, unul din șefii din Poliția Română. Legăturile cu interlopii în cazul Duduianu

Radu Gavriș a ajuns în ultima perioadă să fie văzut ca un adevărat salvator, sau un expert de primă mână, mai ales după ce a fost delegat să supervizeze Cazul Caracal și a fost împuternicit pe durata a șase luni drept adjunct al Poliției Capitalei. S-a luat de cei care au anchetat cazul, explicând că lucrurile nu au fost făcute așa cum trebuie, iar ”steaua” lui a fost în plină ascensiune.

Adevărul despre cariera lui Radu Gavriș

Numai că, uciderea lui Emi Pian, șeful acestui clan, a scos la iveală o declarație extrem de gravă, făcută de chiar de șeful serviciului care anchetează aceste grupări infracționale. ”Ni s-a solicitat în mod ferm, progresiv, gradual, de a nu mai face activități sub coordonarea procurorilor DIICOT.De către domnul director general la vremea respectivă, comisar-șef Miron și de către domnul director-general adjunct, comisar Radu Gavriș. Mi s-a spus cât se poate de clar că dacă nu înțeleg mesajul dumnealor nu o să-mi fie bine”, a fost declarația comisarului Marius Andrei.

Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, s-a întâlnit cu Duduienii pentru a negocia înmormântarea lui Emi Pian
Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, s-a întâlnit cu Duduienii pentru a negocia înmormântarea lui Emi Pian

Acum, apar noi dezvăluiri despre cariera acestui polițist, care are trecut în CV rezvolvarea unor cazuri cu rezonanță internațională chiar, cum ar fi cel ar grecului Constantinos Passaris, primul asasin plătit reținut de Poliția Română, deși la vremea aceea era greu de crezut că Gavriș ar fi putut participa decisiv, pentru că de-abia intrase în Poliție.

O apariție extrem de interesantă în fața opiniei publice a lui Gavriș a fost în noiembrie 2019, atunci când l-a condus la penitenciar pe Liviu Dragnea cu autoturismul personal, fapt nemaiîntâlnit în istoria civilizată a Poliției, după cum s-a dezvăluit pe mai multe platforme online.

Dezvăluirile vin în contextul în care chiar șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a admis un fapt absolut fabulos: că s-a întâlnit noaptea, la o biserică din București, cu liderii clanului Duduianu, pentru negocia felul în care fostul șef al grupării urma să fie înmormântat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...