Aceste maşini nu vor mai fi vândute în Europa. Sunt printre preferatele românilor

Stan Filon 18.02.2021, 13:59
Aceste maşini nu vor mai fi vândute în Europa. Sunt printre preferatele românilor

Constructorul auto Ford a anunțat că dorește să comercializeze în Europa doar mașini electrice, până în 2030. Drept urmare, fabrica din Koln, Germania, va fi renovată și transformată în prima sa unitate exclusivă de autovehicule electrice.

Ford vrea să vândă doar mașini electrice în Europa

Transformarea fabricii din Koln într-una care va fabrica doar mașini electrice se va face cu o investiție de un miliard de euro, după cum recunoaște producătorul. Primul autoturism electric va vedealumina zilei în anul 2023, iar beneficiile vor fi enorme, cel puțin pentru mediul înconjurător.

Cel care a vorbit despre schimbările de la Ford a fost guvernatorul din Renania de Nord, Armin Laschet. ”Începând din 2023, primul model de mașină electrică din lume de la Ford Motor Company urmează să fie produs aici la Köln-Niehl. Sunt sigur că de la Köln ei pot și vor ajuta la mobilitate în toată Europa. E un beneficiu pentru întreaga Europă”, a spus guvernatorul.

Masina preferata de romani nu se va mai vinde in Europa
Masina preferata de romani nu se va mai vinde in Europa

Fabrica din Koln, va fabrica doar mașini electrice

Din cauza pandemiei de coronavirus, tot mai mulți jucători de pe piaţa auto mizează din ce în ce mai mult pe platformele online pentru a-și vinde maşinile. De exemplu, Ford România a livrat din aprilie şi până în prezent circa 20-25% din vânzări în urma unor comenzi online, așadar investiţiile către acest domeniu vor creşte considerabil.

”Piaţa auto a suferit anumite modificări în ceea ce priveşte comportamentul clientului. În această perioadă ne-am adaptat, iar procesul de vânzare online l-am demarat încă din luna aprilie. Acum suntem în faza de upgrade – vom trece la un showroom virtual. Acest modul va fi implementat la început de 2021 şi va avea un spectru larg de activităţi cum ar fi configurarea maşinii, posibilitatea de a accesa o ofertă de finanţare, dar şi semnarea cotractului cu clientul.

De la începutul pandemiei, de la jumătatea lunii martie şi până acum, 20-25% din vânzările noastre au venit din mediul online. Procentul reprezintă vânzările care au venit din platforma online. În cazul în care nu ar fi existat această posibilitate, mai bine de jumătate ar fi aşteptat trecerea pandemiei iar aceste vânzări nu s-ar fi concretizat“, a declarat Cristian Prichea, directorul general al Ford România. El a subliniat că investiţia în imple­mentarea proiectului de comerţ online nu poate fi comunicată, însă acesta va fi extinsă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...