Mașini electrice în 2021 – care sunt automobilele care au cel mai bun raport calitate / preț

Daria Petrescu 11.02.2021, 08:29
Mașini electrice în 2021 – care sunt automobilele care au cel mai bun raport calitate / preț

În ultimii ani, mașinile electrice au început să circule pe străzile din România, însă din păcate, sunt destul de rare. Potrivit unui studiu, unul din trei români și-ar dori o mașină electrică. Mulți oameni renunță la idee, din cauza prețurilor destul de mari și a lipsei stațiilor de încărcare. În 2019, în România circulau o mie de mașini electrice. Iată ce mașini electrice se pot cumpăra în 2021.

Mașini electirce și puține stații de încărcare

În primul rând, atunci câd te gândești să cumperi o mașină electrică, trebuie să știi că nu o poți găsi second-hand, pentru a o lua mai ieftină. Majoritatea românilor sunt obișnuiți să-și ia automobile SH pentru că sunt mai ieftine.  Astfel că, SH-ul cam iese din discuție la capitolul vehicule 100% „verzi”.

Drept urmare, românii nu-și pot permite decât cele mai ieftine mașini electrice de pe piață. Însă acest lucru nu ajută. Cu cât sunt mai low-cost, cu atât au autonomie mai scăzută.

Potrivit specialiștilor, în următorii ani, românii ar putea alege mașinile electrice, astfel că ele vor putea deveni obișnuință. În această perioadă nu se vând în cifre comparabile cu cele ale mașinilor clasice cu motor cu aprindere.

Producătorii nu renunță și și-au adaptat producție. piața care era populată doar de câteva modele, acum începe să abunde în oferte. Prețurile sunt în continuare mari.  Anul acesta, piața mașinilor electrice va mai avea câteva lansări, ale unor producători care s-au adaptat, sau ale unora dedicați, precum Tesla.

Mașini electirce în 2021

 

Citroën e-C4

Modelul Citroën E-C4 se află pe platforma EV modulară CMP a PSA Group.  Este utilizată în prezent de Vauxhall Corsa-e, și va folosi același sistem de propulsie. Prețul unei astfel de mașini ar putea ajunge la 20.000 de euro.

Mercedes-Benz EQV

Daimler are o autonomie 405 kilometri, iar prețul modelului va începe de la 70.000 de lire sterline. Va fi una dintre primele mașini electrice din clasa sa scoasă la vânzare. Seamănă foarte mult cu modelul convențional din clasa V.

Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron va fi al cincilea model electric al firmei. Acest model a fost dezvăluit în 2019 la Salonul Auto de la Geneva. O versiune pentru vânzare va fi gata anul acesta.

Tesla Model Y

Modelul este prevăzut cu o versiune mai avansată a sistemului de conducere semi-autonom promovat de companie. O puteți cumpăra anul acesta.

Tesla Roadster

Tesla susține că va avea o viteză maximă de peste 400 km/h, un timp de 0-60 mph, de 1,9 secunde . De  asemenea, va avea o autonomie de aproape 1.000 de kilometri, datorită unui pachet de baterii de 200 kWh.

Fiat 500

Noul Fiat 500 electric seamănă cu cel actual, însă pe dedesubt este complet nou. Are un motor electric de 117 CP și o baterie de 42kWh litiu ion. Prețurile vor începe de la 32.000 euro la lansare pentru un model decapotabil de ediție La Prima. Raza de acțiune este cotată la 320 de kilometri pe ciclul de testare WLTP

Ford Mustang Mach-E va fi prima mașină electrică ce va purta insignă Mustang și are o caroserie crossover. Nu au fost stabilite încă prețurile, însă este posibil să vă puteți achiziționa o astfeld e mașină cu aproximativ 42.000 de lire sterline pentru un model entry-level. Prețul ar putea crește până la 60.000 de lire sterline pentru versiunea de top.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe