Se redeschide Uzina Ford de la Craiova. Data la care va fi pornită producția

Raluca Juncu 28.04.2020, 17:00
Se redeschide Uzina Ford de la Craiova. Data la care va fi pornită producția

Ford plănuiește să redeschidă producția în majoritatea fabricilor din Europa, printre care și România. Când este planificată să se redeschidă Uzina de la Craiova?

Cum vor lucra angajații de la Ford, pe timpul pandemiei de COVID-19

Gigantul auto Ford va relua treptat producția de vehicule și motoare începând cu data de 4 mai, în unitățile de producție de la Craiova, din Koln (Germania), precum şi la uzinele de producţie vehicule din Saarlouis (Germania) şi Valencia (Spania), notează Ziarul Financiar.

„Odată ce trecem de vârful iniţial al pandemiei de coronavirus în Europa, trebuie să ne pregătim pentru noul context, prioritatea principală a planului nostru de ‘revenire la muncă’ fiind legată de implementarea standardelor globale Ford privind distanţarea socială şi întărirea protocoalelor de sănătate şi siguranţă la locul de muncă. Angajaţii noştri trebuie să ştie că facem tot ce putem pentru a le proteja sănătatea”, a precizat Stuart Rowley, preşedintele Ford Europa, potrivit sursei citate.

Constructorul auto a implementat, la nivel global, măsuri stricte care au în vedere siguranța lucrătorilor. De asemenea, compania va produce și măști de față pentru a fi utilizate în uzinele pe care le are dispuse pe întregul continent european.

Mai mult, Ford România a implementat, pe lângă regulile de distanțare socială care vor exista în fabrică și anumite regulamente care au în vedere monitorizarea constantă a sănătății angajaților, prin instalarea unor dispozitive de scanare a temperaturii și prin suplimentarea materialelor de curățare. Lucrătorii vor avea transport asigurat către și dinspre muncă, prin mijloace de transport care să fie ocupate în proporție mai mică de 50%.

În contextul scăderii bruște din ultimele luni a vânzărilor din industria de automotive, dar și a creșterii tot mai mari a numărului de persoane diagnosticate cu coronavirus, reamintim că Ford România a decis, pe 17 martie, să își suspende activitatea de la Uzina din Craiova. În cadrul unității de producție de la Craiova lucrează 6000 de angajați, care, au fost trimiși în șomaj tehnic, fiind plătiți cu 78% din salariu.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Urmăriți Impact.ro și pe