Acesta este primul sfânt al generaţiei milenialilor. Cine este puștiul care a revoluționat lumea creștină

Iancu Andreea 14.10.2020, 13:06
Acesta este primul sfânt al generaţiei milenialilor. Cine este puștiul care a revoluționat lumea creștină

Creștinii au un nou model de credință în persoana unui tânăr care și-a găsit sfârșitul la numai 15 ani. Carlo Acutis, un elev născut la Londra, dar care a trăit la Milano, devine primul sfânt al generației milenialilor. El a fost beatificat de către Papa Francisc și va fi celebrat în fiecare an în ziua trecerii sale la cele sfinte.

Cum a devenit Carlo Acutis primul sfânt al generației milenialilor

Tânărul, în vârstă de numai 15 ani, s-a stins din viață pe data de 12 octombrie 2006, la spitalul San Gerardo din Monza. Carlo Acutis suferea de leucemie, care s-a instalat fulminant, ducând la decesul său. În scurta sa viață, el a devenit un model al credinței creștine, devenind primul sfânt al generației milenialilor.

În cadrul îndemnului apostolic „Christus vivit”, Papa Francisc l-a prezentat generației tinere drept un model de sfințenie în era digitală. Iar gestul de a-l beatifica pe Carlo Acutis a întărit această prezentare. Cardinalul Agostino Vallini, delegat pontifical pentru Bazilica San Francesco și Santa Maria degli Angeli, a anunțat beatificarea lui Carlo Acutis, după decretul Papei. Astfel, în fiecare an, pe 12 octombrie, fericitul Carlo Acutis va fi celebrat de către credincioși.

Pentru că s-a născut în 1991 și a făcut parte din generația tinerilor care utilizează internetul cu ușurință, Carlo Acutis a fost considerat nu doar primul sfânt al milenialilor, ci și sfântul patron al internetului. Însuși Papa Francisc a apreciat talentul băiatului, care „știa să folosească noi tehnici de comunicare pentru a transmite Evanghelia, valorile și frumusețea”.

Papa Francisc a decretat beatificarea lui Carlo Acutis
Papa Francisc a decretat beatificarea lui Carlo Acutis

Cine era Carlo Acutis, tânărul beatificat de Papa Francisc

Carlo s-a născut la Londra, unde tatăl său fusese transferat de la locul de muncă. Ulterior, tânărul s-a întors în Lombardia, la Milano și a studiat la școala elementară și liceu. Pentru că era extrem de priceput în ale computerului, Carlo s-a folosit de geniul său pentru a vorbi despre credință pe internet. Totodată, tânărul obișnuia să aibă drept pasiuni fotbalul, drumețiile la munte, saxofonul și ieșirile cu prietenii.

Încă din copilărie, Carlo mergea la Sfânta Liturghie zilnic, devenind un izvor de dragoste pentru Hristos și Euharistie. De asemenea, pasiunea pentru informatică s-a îmbinat cu dragostea de Dumnezeu, iar Carlo a împărtășit prin intermediul internetului credința sa. Chiar mama sa, Antonia Salzano, spunea despre fiul său că se joacă de-a informaticianul, realizând clipuri video și montaje diverse. El a început treptat să studieze manualele de facultate despre ingineria computerizată, devenind un programator experimentat.

În ciuda vârstei fragede, Carlo a murit la 15 ani, răpus de o leucemie fulminantă. Deși a decedat la Monza, el a cerut să fie înmormântat la Assisi, în orașul Sfântului Francisc. Tot aici, el a fost beatificat recent, pe data de 10 octombrie.

„Euharistia este drumul meu spre cer”, îi plăcea lui Carlo Acutis să afirme.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...