Gest impresionant pentru o polițistă diagnosticată cu leucemie, de ziua ei!

Iancu Andreea 13.05.2020, 16:26
Gest impresionant pentru o polițistă diagnosticată cu leucemie, de ziua ei!

Chiar și cei puternici, eroii, pot fi doborâți de boală. Iar cazul impresionant al unei tinere polițist a creat o mișcare de solidaritate în rândul colegilor săi. Aceștia au făcut un gest frumos de ziua ei, pentru cea care le este alături la serviciu.

Cazul tinerei a făcut să se mobilizeze zeci de polițiști din cadrul IPJ Teleorman. Aceștia au dorit să vină în sprijinul colegei lor și de aceea au ales să doneze sânge de ziua de naștere a acesteia. Tânăra polițist a fost diagnosticată de curând cu leucemie.

Cum a ajuns să descopere boala

Femeia s-a simțit rău și chiar a crezut că s-a infectat cu noul coronavirus. Andreea Sandu, agent în cadrul IPJ Teleorman, s-a trezit într-o dimineață cu gâtul umflat și o stare generală proastă. Deși a crezut că s-a infectat cu noul coronavirus, aceasta a mers la medic. Diagnosticul, însă, a fost unul uluitor – leucemie mieloidă acută.

Tânăra a fost adusă de urgență la București și se află internată la secția de hematologie din cadrul Spitalului Fundeni. Medicii de acolo i-au recomandat să își sune colegii și prietenii pentru că are nevoie urgentă de sânge.

Astfel, polițiștii IPJ Teleorman s-au mobilizat și au mers la un centru de transfuzii pentru a dona sânge pentru colega lor. Aceștia au reușit să o surprindă pe Andreea cu gestul lor chiar de ziua sa.

Noi am fost doar 40 de polițiști, cu siguranță e nevoie de mai mult și prin generozitatea dumneavoastră, a tuturor, putem influența vital cursul celor aflați în situația colegei noastre de la Teleorman, Andreea, au scris, pe Facebook, colegii polițistei bolnave.

Andreea are nevoie de transfuzie de sânge / Sursă foto - Facebook/PolitiaRomana
Andreea are nevoie de transfuzie de sânge / Sursă foto – Facebook/PolitiaRomana

Un alt caz tras la indigo

Deși straniu, un alt caz, ce pare copia fidelă a acestuia, a avut loc aproximativ în același timp. O altă tânără polițistă, de numai 20 de ani, a trăit o experiență asemănătoare. La fel ca și în cazul Andreei, agenta a început să facă febră și a ajuns la medic crezând că are COVID-19. Consultul medical a arătat un diagnostic similar colegei din Teleorman. Și în cazul tinerei, colegii săi s-au mobilizat pentru a o sprijini și a-i dona sânge.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...