Papa Francisc donează pentru spitalul din Suceava. Cadoul Suveranului Pontif

Andrei Cezar 23.04.2020, 17:57
Papa Francisc donează pentru spitalul din Suceava. Cadoul Suveranului Pontif

Gest impresionant al Papei Francisc, chiar de ziua sa onomastică. Suveranul pontif a donat materiale sanitare, printre care, cinci venitlatoare pulmonare spitalului din Suceava, cel mai afectat de pandemie, de la noi din țară.

Cadoul papei Francisc pentru România, chiar de ziua sa

Cel mai mare focar de infecție cu noul coronavirusi, Spitalul Județean Suceava, primește ajutor chiar de la Papa Francisc, potrivit site-ului oficial al Vaticanului. Într-un moment atât de dificil pentru întreaga comunitate din județ, suveranul pontif donează unității medicale cinci ventilatoare pulmonare – două fiind de ultimă generație , 200 de combinezoane, 900 de măști FFP2 și 5000 de măști sanitare. Materialele au fost procurate cu ajutorul cardinalului Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabilă a papei.

Gestul papei vine într-un moment ce are o simbolistică aparte. Materialele sanitare au fost trimise chiar în ziua în care este sărbătorit Sfântul Gheorghe, pe 23 aprilie, și al cărui nume de botez îl poartă și suveranul pontif (Jorge).

Cardinalul Krajewski a făcut o scurtă declarație pentru Vatican News, în timp ce ajuta la încărcarea materialelor în camioane:

”Aceste ventilatoare medicale pleacă acum spre România ca un semn, o îmbrățișare din partea Sfântului Părinte în această situație dificilă pentru lumea întreagă. Sfântul Părinte transmite acest mesaj cald, puternic chiar în ziua onomasticii sale. Un semn foarte frumos (…) care vine într-o zi specială, o zi în care, iată, Sfântul Părinte nu primește, ci face cadouri pentru ceilalți”.

Papa Francis donează pentru spitalul din Suceava. Cadoul Suveranului Pontif
Papa Francisc donează pentru spitalul din Suceava. Cadoul Suveranului Pontif
Sursa foto: Vaticannews.va

Când vor ajunge echipamentele medicale în țara noastră

Potrivit site-ului oficial al Vaticanului, echipamentele medicale vor pleca mai întâi spre Milano, acolo unde se află Ambasada României în Italia. Ulterior cu ajutorul ambasadorului George Bologan, vor ajunge sâmbătă la București. Din Capitală, episcopul Iosif Păuleț al diecezei romano-catolice de Iași, va prelua materialele medicale pentru ca mai apoi să fie înmânate beneficiarului final, autoritățile sanitare din Suceava.

Totodată, chipamentul medical trimis de papa Francisc în România ajunge în țară cu avionul care sâmbătă va aduce acasă echipa de unsprezece medici și șase asistenți români, trimisă pe 7 aprilie de Guvernul României la spitalul din Lecco (Milano), în epicentrul italian al pandemiei, pentru a lucra alături de Italia în ceasul cel mai greu al bătăliei cu noul Coronavirus.

Urmăriți Impact.ro și pe