Accesul auto a fost interzis într-o zonă din România. Decizia vine pentru a proteja „comoara”

Ioana Bucur 19.05.2022, 22:44
Accesul auto a fost interzis într-o zonă din România. Decizia vine pentru a proteja „comoara”

Autoritățile au luat măsuri severe pentru a proteja o „comoară” naturală a țării. Reprezentanți ai Ministerului Mediului au anunțat acțiuni ample în zonă. De ce s-a decis ca accesul auto să fie interzis aici și ce sunt atenționați turiștii care ajung pe peticul de pământ inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Ministerul Mediului anunță că accesul auto a fost interzis într-o zonă din România inclusă în patrimoniul mondial UNESCO

În ciuda interdicțiilor anunțate, oamenii aleg de multe ori să ignore sau să uite că au anumite obligații în momentul în care pun piciorul într-unul dintre cele mai frumoase locuri din țară. În aceste condiții, autoritățile au stabilit restricții mai dure și controale ample pentru descoperirea celor care vor încerca să sfideze regulile.

Joi, reprezentanți ai Ministerului Mediului au anunțat că accesul auto a fost interzis pe Grindul Chituc din Delta Dunării, decizia fiind luată pentru a proteja zona care este catalogată drept monument UNESCO. Autoritățile au montat și o barieră pentru a împiedica accesul autoturismelor.

Ministerul Mediului anunță și acțiuni ale inspectorilor ARBDD – Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării – pentru „a surprinde în fapt aceste autoturismele sau utilajele care pătrund pe teritoriul Rezervaţiei”.

„În urma mai multor sesizări şi constatări privind încălcări ale interdicţiei de acces auto pe coronamentul Grindului Chituc, aflat în zona de strictă protecţie a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, inspectorii din ARBDD – Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii au derulat mai multe acţiuni pentru a surprinde în fapt aceste autoturismele sau utilajele care pătrund pe teritoriul Rezervaţiei”, a transmis, joi, Ministerul Mediului.

Accesul auto a fost interzis intr-o zona din Romania. Decizia vine pentru a proteja „comoara”

Precizări pentru localnici, turiști și agenți economici

Instituția a transmis că din pricina faptului că aceste acţiuni nu au dat rezultate, personalul ARBDD a restricţionat complet accesul în zonă, prin instalarea unei bariere auto. Bariera a fost securizată şi va fi verificată zilnic de inspectorii personalul ARBDD.

Ministerul Mediului a amintit localnicilor, turiștilor precum și agenților economici că pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării trebuie să fie respectată legislaţia care protejează acest teritoriu, aflat în patrimoniul mondial UNESCO.

„Le reamintim tuturor localnicilor, turiştilor sau agenţilor economici că, atunci când se află pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au obligaţia să respecte fără echivoc legislaţia care protejează acest teritoriu, aflat în patrimoniul mondial UNESCO”, au mai transmis reprezentanţii Ministerului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...