A pus bicarbonat de sodiu pe gresia din baie și a frecat puțin. Rezultatul a făcut furori pe internet

Cătălina Burghelea 11.02.2022, 14:26
A pus bicarbonat de sodiu pe gresia din baie și a frecat puțin. Rezultatul a făcut furori pe internet

Pentru a trăi într-un mediu plăcut și sănătos, curățenia în casă este o sarcină inevitabilă. Efectuată frecvent, îndepărtează praful, murdăria și petele care se încrustează pe diferite suprafețe. Din păcate, unii detergenți vânduți în supermarketuri sunt plini de substanțe chimice periculoase pentru sănătate și nu numai. Iată ce efect spectaculos a avut bicarbonatul de sodiu pe gresia și faianța din baie.

Cel mai tare truc împotriva murdăriei din baie

O mamă australiană a împărtășit gospodinelor pe internet un truc simplu și eficient, cu care poți să faci baia lună. Dacă nu știi cu ce să cureți gresia și faianța din baie și să le faci să strălucească din nou, iată ce metodă eficientă a făcut furori pe internet.

Într-o logică eco-responsabilă, multe casnice au decis să-și schimbe produsele obișnuite de curățenie cu alternative naturale. Există mulți detergenți de casă pe care ar trebui să-i cunoști pentru a dezinfecta, degresa și curăța diverse suprafețe din casa ta. Consultă trucul revoluționar al acestei mame din Melbourne pentru curățarea cu ușurință a pereților din duș.

O combinație formidabilă împotriva petelor

După ce a încercat o gamă largă de produse pentru a-și curăța pereții băii, o gospodină din Australia a descoperit, în sfârșit, o combinație simplă și extrem de eficientă: bicarbonat de sodiu și înălbitor. Femeia și-a împărtășit sfatul pe grupul de Facebook – Mums Wo Cook, Clean and Organize.

„Mamelor! Am un sfat minunat pentru voi! Mi-a luat doar câteva minute și foarte puțin efort, nu-mi venea să cred ochilor”, a postat femeia.

Bicarbonat de sodiu și înălbitor pentru o baie curată

Deși este de mare folos la treburile casnice, înălbitorul este un produs care nu trebuie amestecat cu alte substanțe chimice, în special cu oțetul. Cu toate acestea, interacțiunea sa cu bicarbonatul de sodiu rămâne inofensivă.

Casnica a amestecat bicarbonatul de sodiu și înălbitorul dezinfectant până a obținut o pastă. Apoi a folosit o periuță de dinți veche, pentru a curăța murdăria de pe pereți și gresie. A fost atât de încântată de rezultat, încât a vrut să împărtășească experiența ei cu alte gospodine!

Foto Daily Mail

Val de reacții după dezvăluirea acestui truc minunat

Se știe că bicarbonatul de sodiu poate curăța multe suprafețe. După ce a dezvăluit pontul pe rețelele sociale, australianca a primit mai multe răspunsuri. „O să curăț totul acasă!”, a răspuns o femeie. O altă persoană a precizat că „știu ce voi face cât timp copiii sunt la școală”.

Pe de altă parte, unii internauți au insistat să sublinieze pericolele amestecării celor două substanțe chimice.

„Aveți grijă când amestecați substanțele chimice, nu combina niciodată oțet cu înălbitor”, a avertizat o mămică.

De fapt, vaporii toxici pe care îi pot degaja detergenții chimici pot provoca tuse, probleme de respirație, reacții alergice sau arsuri chimice.

Cum te poți proteja

Folosit foarte des la curățarea casei, înălbitorul trebuie folosit cu grijă. Într-adevăr, acest dezinfectant chimic poate provoca uneori accidente casnice, dacă nu sunt respectate anumite reguli de utilizare: diluează întotdeauna înălbitorul cu apă; nu amesteca înălbitorul cu un produs acid, cum ar fi amoniacul, oțetul sau un detartrant. Această interacțiune poate duce la producerea unui gaz toxic, ce poate provoca leziuni pulmonare, și evită evită să torni înălbitor pe piele, există riscul de a suferi reacții grave.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...