A murit starul filmului „Pirații din Caraibe”. Doliu la Hollywood

Andrei Simion 01.06.2023, 13:16

Doliu uriaș la Hollywood! Sergio Calderón, starul din filmul „Pirații din Caraibe”, a murit la vârsta de 77 de ani. Acesta a avut o carieră de șase decenii și a jucat în peste 40 de producții cinematografice.

A murit actorul Sergio Calderón

Vedeta de origine mexicană a cunoscut succesul odată cu rolul unui extraterestru în filmul „Men in Black” (1997), cu Will Smith. De asemenea, l-a interpretat pe lordul piraților, Căpitanul Vallenueva, în „Pirații din Caraibe 3: At World’s End” (2007), alături de Johnny Depp.

Sergio Calderón, amabilul actor mexican care și-a pus amprenta în filme notabile precum „Men in Black” și „Pirates of the Caribbean 3: At World’s End”, a murit. Avea 77 de ani. Un purtător de cuvânt al familiei a anunțat că decesul a survenit din cauze naturale.

Legendarul actor Sergio Calderón a murit la vârsta de 77 de ani. Starul, renumit pentru munca sa în filme precum Pirații din Caraibe și Men In Black, s-a stins din viață, miercuri, într-un spital din Los Angeles. Potrivit familiei, decesul a fost din cauze naturale.

Calderón a portretizat un revoluționar mexican la începutul secolului al XX-lea în „Duck, You Sucker!” (1971), scris și regizat de Sergio Leone, și a fost un ucigaș al poliției mexicane alături de Albert Finney în filmul „Under the Volcano” (1984).

Născut la data de 21 iulie 1945, Sergio Calderón s-a mutat din satul natal în Mexico City, când avea 10 ani, și a studiat la Instituto Andrés Soler al Asociației Naționale de Actori. Apoi și-a făcut debutul pe ecran în „The Bridge in the Jungle” (1970).

Într-un interviu cu câteva zile înainte de moartea sa, el a recunoscut că „adoră” să joace personaje negative: „Îmi place să interpretez astfel de personaje, pentru că oamenii mă urăsc cu adevărat. Îmi spun pe străzi cât de mult mă urăsc. Dar pentru mine, acesta este succesul meu. Pentru că asta înseamnă că am putut convinge oamenii cu ceea ce am făcut”, relatează Daily Mail.

Urmăriți Impact.ro și pe