A murit al doilea român infectat cu Flurona: „Această combinație i-a pus capac”

Elena Avramescu, Andrei Dumitrescu 13.01.2023, 08:16
A murit al doilea român infectat cu Flurona: „Această combinație i-a pus capac”

Din păcate, România se confruntă cu al doilea deces cauzat de Flurona, o combinație între COVID și gripă. Este vorba de o pacientă de 65 de ani, internată la Timișoara, care avea multiple comorbidități. Astfel că în spitale au fost instituite noi reguli, precum program redus pentru vizite și protecție în plus pentru personal, în timp ce secțiile de terapie intensivă funcționează din nou la capacitate maximă.

Al doilea român infectat cu Flurona a decedat

Se pare că femeia a venit din județul Mehedinți la Timișoara pentru îngrijirea unor mai vechi probleme de sănătate, după care a fost confirmată cu dublă infectare, astfel că fusese internată la Spitalul Munincipal din Timișoara pentru hemodializă.

Ulterior s-a aflat că femeia a fost internată pentru hemodializă la Spitalul Municipal din Timișoara, iar la numai 3 zile după externare aceasta a fost adusă cu ambulanța în stare gravă, cu insuficiență respiratorie. În acel moment medicii au descoperit că aceasta este pozitivă la inclusiv la SARS-CoV-2, dar și la gripă.

„Ea s-a întors după două zile în urgențe cu o stare alterată, cu afectare pulmonară destul de severă pe ambii lobi pulmonari la testul CT, iar pe tesul PCR multiplex a ieșit pozitivă și la Covid și la virusul Influenza, ulerior internată pe ATI Covid în spitalul nostru, din păcate în cursul acestei dimineți a decedat. Din păcate această combinație de Flurona i-a pus capac”, a spus Daniel Malița, manager spital Timișoara.

„Pacienta nu era vaccinată antigripal și nici împotriva variantei Omicron”, a spus și Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt DSP Timiș.

Primul caz de Florona, descoperit a o tanara mamica
Al doilea caz de Florona

Acesta este cea de-al doilea deces de săptămâna aceasta, din cauza Flurona, după ce în urmă cu trei zile o femeie de 74 de ani a murit, la Iași. Tocmai de aceea, medicii sunt în alertă pentru că secțiile de terapie intensivă funcționează la capacitate maximă, la fel ca în timpul pandemiei.

„Gripa, în acest moment, ca și număr de infectări, este deasupra SARS-CoV-2. Din 90 – 95 de paturi alocate special pentru infecțiile respiratorii, 80 de paturi sunt ocupate de gripa, SARS-CoV-2 și de infecții respiratorii altele decât acestea două”, a spus Cristian Oancea, manager Spitalul V. Babeș Timișoara.

Conform raportului Institutului de Sănătate Publică, cele mai multe cazuri de gripă au fost confirmate în București, Brașov și Iași:

„Suntem puțin așa bulversați de toată situația asta. Nu știm ce să credem. Nu găsești antivirale, nu găsești medicamente de bază. -Lucrez la spital și purtăm măști, protecție, spălat pe mâini cât mai des și în rest evitat comunitățile, evitat aglomerația și cam așa. Nu știu, sper că trecem cu bine și de perioada asta”.

În numai o săptămână, numărul infecțiilor respiratorii a crescut la nivel național cu aproape 40%.

 

Edit Foto: Iozan Carmen

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...