Primul pacient român diagnosticat cu Flurona a murit. Infecția simultană cu virusul gripal și Covid-19 a fost fatală

Badea Violeta 09.01.2023, 19:50
Primul pacient român diagnosticat cu Flurona a murit. Infecția simultană cu virusul gripal și Covid-19 a fost fatală

Luni, pe data de 9 ianuarie, a fost înregistrat în România primul deces la o persoană infectată cu Flurona, termen utilizat de specialişti pentru a descrie infecţia simultană cu virusul gripei sezoniere şi Covid-19. Este vorba despre o persoană vârstnică. Iată ce simptome a prezentat la internare!

Primul deces din cauza Flurona în România

La Iași s-a înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu Flurona, termen folosit pentru a descrie infecţia simultană cu virusul gripei sezoniere şi Covid-19.

Este vorba despre o femeie de 74 de ani, nevaccinată. Ea a ajuns într-o stare deplorabilă la spital, prezentând dureri musculare, febră, cefalee şi afectare pulmonară.

Medicul Florin Roşu a precizat că la Spitalul „Sf. Parascheva” a mai fost internat un bărbat de 69 de ani, tot nevaccinat, diagnosticat cu Flurona. Însă pentru acesta, tratamentul a funcţionat. Drept urmare, omul a fost externat în cursul zilei de duminică, 8 ianuarie.

„Cei doi pacienţi prezentau la internare dureri musculare, febră, cefalee şi afectare pulmonară fiind internaţi şi diagnosticaţi cu dublă infecţie în urma testului efectuat în cadrul laboratorului nostru, unde, dintr-o singură probă, se poate diagnostica virusul gripal, SARS- CoV2 şi virusul respirator sinciţial.

A fost confirmat diagnosticul de flurona, în cazul ambilor bolnavi. Ei au necesitat, încă de la internare, îngrijire în secţia de Terapie Intensivă”, a declarat medicul.

Citește și Au apărut primele două cazuri din România cu Kraken, cea mai infecțioasă tulpină COVID. Pacienții sunt internați la Institutul Matei Balş!

A fost inregistrat primul deces din tara noastra la un pacient infectat cu Flurona
A fost inregistrat primul deces din tara noastra la un pacient infectat cu Flurona

Pacienta decedată prezenta comorbidități

Managerul spitalului din Iași a precizat că medicii au depus eforturi considerabile pentru a salva viața femeii. Date fiind însă comorbiditatile acesteia, tratamentul nu a dat rezultate.

„Din nefericire, în ciuda eforturilor cadrelor medicale şi a terapiei administrate, nu aceeaşi a fost evoluţia şi în cazul pacientei, la care dubla infectare nu a făcut decât să agraveze comorbidităţile grave de care suferea şi să conducă la decesul acesteia”, a explicat Florin Roşu.

Cine sunt persoanele vulnerabile în fața Flurona

Numărul persoanelor diagnosticate cu Flurona crește de la o zi la alta în aproape toate țările din Europa și nu numai. Prin urmare, este important să știm cine sunt persoanele care riscă să se aleagă cu această infecție.

„Riscul de a avea complicaţii creşte mai ales la persoanele pe care le numim vulnerabile, cei care au o anumită vârstă avansată, peste 65 de ani, 70, mai ales dacă au şi boli cronice, persoanele supraponderale şi de asemenea o atenţie sporită ar trebui să fie pentru cei mici, până în 5 ani, care au un risc de a face complicaţii”, a afirmat medicul Adrian Marinescu, manager al Institutului Matei Balş.

Citește și Sfaturile medicilor odată cu începerea școlii. Atenție la simptome: „Dacă este mai somnolent sau nu mai are chef să se joace, atunci ar fi bine să ținem copilul acasă”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...