Care sunt primele simptome ale Flurona. Cum o deosebești de o simplă viroză, semnele sunt evidente

Stan Filon 10.01.2023, 14:24
Care sunt primele simptome ale Flurona. Cum o deosebești de o simplă viroză, semnele sunt evidente

Românii trebuie să știe care sunt primele simptome ale Flurona, pentru a putea face diferența dintre o simplă viroză și virusul care s-a instalat în România și care a făcut deja mai multe victime. Semnele acestui nou virus sunt foarte evidente și nu trebuie confundate.

Care sunt primele simptome ale Flurona

Este din nou alertă medicală în România! Pe teritoriul țării circulă simultan doi viruși care se pot combina însă. Pe primul loc este coronavirusul, dar sunt și foarte multe cazuri de gripă. Sunt însă pacienți care au simptomele ambilor viruși, iar specialiștii au denumit această nou boală Flurona. Acest nou virus a făcut deja victime în România, iar cabinetele medicilor de familie devin neîncăpătoare şi ambulanţele sunt suprasolicitate.

Medicii atrag atenția asupra simptomelor Flurona pe care le au pacienții, deoarece acestea nu trebuie confundate cu cele ale unei simple răceli. Sunt foarte mulți pacienți care au dublă infecție. Potrivit medicilor, pot apărea complicații, iar evoluția bolii trebuie urmărită în spital.

Care sunt primele simptome ale Flurona
Care sunt primele simptome ale Flurona

Flurona combină simptomele covid, dar și pe cele ale gripei

Diferența dintre răceală și gripă este că gripa se instalează brusc ca simptomatologie, în comparație cu răceala obișnuită care debutează treptat, la 1-3 zile de la contactul cu o persoană bolnavă. Apar dureri musculare, frisoane, lăcrimarea ochilor, tuse seacă, durere în gât și congestie nazală. Pot apărea și vărsături. Se asociază febră mare, de peste 38 de grade Celsius.

Infecția cu COVID-19 debutează la fel de brusc ca și gripa sezonieră și are o evoluție extrem de rapidă. Simptomele COVID-19 presupun: temperatură, tuse seacă, dureri în gât și frisoane. Pot apărea și diaree și vărsături la unii pacienți. Dificultatea la respirație apare brusc, odată cu eventualele dureri în piept, pe măsură ce sunt afectați plămânii.

Așadar Flurona nu este o nouă variantă a coronavirusului, ci doar un termen pentru a descrie starea pacientului diagnosticat cu dubla infectare. Cătălin Apostolescu, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, a spus cât de greu sunt de tratat astfel de cazuri.

„Am obosit de când spunem că recomandăm în continuare masca de protecție”

„Avem pacienți care prezintă toate combinațiile de virus posibile – Covid cu gripă, Covid cu adenovirus, covid cu Virusul sincițial respirator. Nu e mirare foarte mare din acest punct de vedere. Nu s-au înregistrat cazuri atât de severe încât să pună în pericol viață pacienților. Medical, nu e nimic spectaculos, pacientul primește antivirale pentru fiecare situație în parte.

Noi, medicii, am obosit de când spunem că recomandăm în continuare masca de fiecare dată când mergem în locuri aglomerate, să ne spălăm pe mâini, să evităm aglomerațiile inutile și pentru virusurile pentru care avem profilaxie, vaccinarea, să o folosim. Oamenii să își aerisească camerele, deoarece așa scad concentrația de virus. Romanul, când e bolnav, sigilează ferestrele. Oamenii să se adreseze medicului de familie în 24 de ore de la debutul simptomelor. Apar infecții succesive cu diverse virusuri, sau apar suprainfecții bacteriene a unei infecții virale. Fiecare caz trebuie analizat în parte”, a spus medicul.

Între timp, însă a fost înregistrat și primul deces, o femeie în vârstă de 74 de ani care a prezentat toate simptomele și pentru care medicii nu au mai putut face nimic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...