A moștenit o avere de zeci de milioane de euro și a anunțat că donează 90% din ea. ”Banii nu mă fac fericită”

Ana Anitoiu, Alexandru Teodorescu 28.05.2021, 17:58
A moștenit o avere de zeci de milioane de euro și a anunțat că donează 90% din ea. ”Banii nu mă fac fericită”

O femeie în vârstă de 29 de ani din Viena a moștenit o avere de zeci de milioane de euro, dar a anunțat că intenționează să doneze 90% din ea. Deși mulți oameni și-ar dori să aibă norocul ei, tânăra nu vrea să își însușească toți banii ce îi revin și a explicat care este motivul.

Cum s-a ales tânăra cu o moștenire de zeci de milioane de euro

Tânăra, care se numește Marlene Engelhorn, știe de câțiva ani că va moșteni o avere uriașă. Banii îi vor reveni după moartea bunicii ei, Traudl Engelhorn-Vechiatto, acum în vârstă de 94 de ani. Nonagenara este văduva unui miliardar din Viena, Peter Engelhorn, care a decedat în 1991 și a cărui avere a fost estimată de Forbes la suma de 4,2 miliarde de dolari.

Miliardarul Peter Engelhorn a fost strănepotul fondatorului BASF, Friedrich Engelhorn. El a avut mai multe afaceri de succes în domeniul farmaceutic. Astfel, după tot ce a agonisit omul de afaceri, tinerei Marlene Engelhorn îi va reveni o moștenire de câteva zeci de milioane de euro.

A mostenit o avere de zeci de milioane de euro si a anuntat ca doneaza 90% din ea
Marlene Engelhorn

De ce vrea tânăra să doneze 90% din averea moștenită

Marlene Engelhorn a explicat că faptul că ea va dona 90% din averea moștenită nici nu este ”o chestiune de voință”, ci una de ”corectitudine”. Tânăra austriacă este de părere că a avut noroc la ”loteria nașterii” și că banii ar trebui să ajungă la societate, de unde, de altfel, provin. Ea a precizat că este mulțumită cu viața pe care o are acum.

”Nu am făcut nimic pentru această moștenire. Acesta este pur noroc la loteria nașterii și pură coincidență. Oamenii care de fapt au contribuit la asta nu obțin prea mult. Provine (moștenirea, n.r.) de fapt de la societate și aici ar trebui să se întoarcă. Când a venit anunțul că voi moșteni o avere, am observat că nu eram cu adevărat fericită și m-am gândit: ceva nu este în regulă, trebuie să fac ceva. Apoi am început să mă gândesc serios la asta… În societățile noastre, bogăția individuală este legată structural de sărăcia colectivă”, a spus Marlene Engelhorn.

Tânăra i-a spus bunicii ei ce are de gând să facă cu banii

Tânăra din Viena, care încă studiază, a precizat că i-a spus bunicii ei ce are de gând să facă cu banii. Deși încă nu știe cum va proceda exact, Marlene Engelhorn este hotărâtă ca cei mai mulți bani să ajungă la societate.

”Bunica mea îmi oferă multă libertate de acțiune și profit de asta pentru a face o declarație publică: nu am muncit o zi pentru acești bani și nu plătesc un cent impozit ca să intru în posesia lor. Nu se poate! În cele din urmă aș vrea să fiu taxată. Dacă nu va exista impozit pe moștenire sau pe avere, mă voi gândi eu la unul”, a spus Marlene Engelhorn.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...