A furat 20.000 de lei din pensii şi alocaţii! Cine a comis infracțiunea și ce s-a întâmplat după

Ioana Bucur 15.01.2021, 15:56
A furat 20.000 de lei din pensii şi alocaţii! Cine a comis infracțiunea și ce s-a întâmplat după

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, mai mulți bătrâni și copii au fost lăsați fără bani. Cine este persoana care a furat 20.000 de lei din pensii și alocații.

Pensionari și copii, lăsați fără bani, înainte de sărbători. Cine a furat 20.000 de lei din pensii și alocații

Când nu bate de două ori, se pare că poștașul mai fură din banii pe care ar fi trebuit să îi împartă. Este realitatea cruntă cu care s-au confruntat mai mulți pensionari și copii din Aiud, care, în decembrie 2017, au rămas fără pensii și alocații.

Cea care a furat aproape 22.000 de lei a fost o femeie în vârstă de 42 de ani, angajat al Poștei Române din anul 2006. Agentul poștal avea în lista atribuțiilor și gestionarea sumelor de bani pe care urma să le împartă pensionarilor sau părinților care încasau alocația pentru minori, care locuiau în zona satelor Gâmbaș și Păgida, precum și pe mai multe străzi din municipiul Aiud.

Cum a furat 20.000 de lei, în doar cinci zile

Agentul poștal a furat mai bine de 20.000 de lei, în doar cinci zile. Metoda era simplă: în momentul în care nu găsea un beneficiar la domiciliu, își însușea suma. În doar cinci zile, în decembrie 2017, s-a întâmplat de nu mai puțin de 29 de ori. Ca să-și ascundă faptele, femeia a falsificat mandatele de plată pentru pensii, prestații sociale și mandate poștale. De fiecare dată, completa cu date fictive ale actelor de identitate ale beneficiarilor mandatelor și semna în locul acestora. Cu actele falsificate s-a prezentat, apoi, la Oficiul Poștal Aiud, încercând să justifice sumele sustrase.

Agentul poștal credea că nu va fi prins
Poștaș

Femeia care a furat 20.000 de lei din pensii și alocații a fost prinsă și acuzată de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals, în formă continuă. Potrivit Judecătoriei Aiud, prejudiciul total cauzat de agentul poștal se ridică la valoarea de 21.947,08 lei. Pe timpul procesului, agentul poștal acuzat de furt a restituit în jur de 6.500 de lei, sumă ce a fost scăzută din prejudiciul total.

Ce condamnare a primit agentul poștal care a furat pensiile și alocațiile oamenilor

Femeia care a furat 20.000 de lei din pensii și alocații a primit o sentință de un an și șase luni de închisoare pentru infracțiunea de delapidare, în timp ce acuzațiile de fals material în înscrisuri oficiale și fals intelectual i-au adus condamnări de câte un an de închisoare. Femeia a mai primit și o pedeapsă de trei luni pentru uz de fals și a fost nevoită să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității, la Primăria Aiud și la Spitalul de Pneumofiziologie Aiud. Pentru că și-a recunoscut vina în fața oamelilor legii, a beneficiat de o reducere semnificativă a pedepsei, condamnările fiind transformate într-o perioadă de supraveghere de trei ani.

În hotărârea Judecătoriei Aiud se mai precizează că instanța a ținut cont de faptul că angajata Poștei Române a răspuns solicitărilor organelor de cercetare penală de fiecare dată când a fost solicitată, fiind prezentă în fața instanței la fiecare termen de judecată. Pe întreaga durată a procesului, femeia a dat dovadă de sinceritate, „regretând în mod real și recunoscând săvârșirea faptelor și împrejurărilor în care aceasta s-a produs, contribuind asftel în mod nemijlocit la soluționarea justă și cu celeritate a cauzei și al aflarea adevărului”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...