Alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie. Cât de mare este majorarea

Iancu Andreea 13.11.2020, 17:31
Alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie. Cât de mare este majorarea

O veste bună pentru părinți. Alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie, conform unei declarații recente a premierului Ludovic Orban. Astfel, sumele încasate lunar vor fi majorate. Măsura vine ca o continuare a creșterilor graduale promise de Executiv.

Cu cât se vor majora alocațiile copiilor de la 1 ianuarie

Primul ministru al României, Ludovic Orban, a vorbit joi seara, 12 noiembrie, despre cea de-a doua creștere în ceea ce privește alocațiile copiilor, de la 1 ianuarie 2021. Oficialul român a anunțat că această măsură va ține cont de încasările reale pe care bugetul de stat le previzionează. Așadar, în funcție de situația economică, sumele destinate copiilor vor crește gradual.

”Am spus: dublăm alocaţiile, dar ţinând cont de situaţia economică şi de încasările reale pe care le previzionăm la bugetul de stat, adică o facem în cinci trepte, cu câte 20%, creşterea şi am şi făcut deja prima creştere şi a doua creştere urmează de la 1 ianuarie. Nu poţi să generezi cheltuieli fără să ai venituri”, a declarat premierul României la Realitatea Plus.

În timp ce, în cadrul intervenției sale, Ludovic Orban a criticat PSD pentru populismele din campania electorală, politicianul a explicat că Guvernul a cheltuit banii în mod corect. Primul Ministru a afirmat că „nici un leu împrumutat de Guvern nu a fost împrumutat degeaba”. Astfel, au fost susținute investițiile, au fost cofinanțate proiectele europene, a fost plătit șomajul tehnic și s-au luat măsuri pentru reluarea activităților în companiile afectate de pandemie.

Copiii vor beneficia de alocații mai mari până la finalul anului 2022
Copiii vor beneficia de alocații mai mari până la finalul anului 2022

Alocațiile pentru copii au crescut începând cu 1 septembrie

Majorarea alocațiilor pentru copii a avut loc și în luna septembrie a acestui an. Astfel, sumele au crescut cu 20% față de cele precedente. În urma acestei măsuri, copiii cu vârsta între 0 și 2 ani primesc 369 de lei pe lună, după o creștere de 58 de lei. Pe de altă parte, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani beneficiază de o majorare de 29 de lei, ajungând la un total de 185 de lei pe lună.

Toate aceste sume de bani au reprezentat un efort bugetar de aproximativ 4 miliarde de lei, pentru cei 3,6 milioane de copii din România. Planul guvernanților este ca până la finalul anului 2022, alocațiile să crească și mai mult. Astfel, copiii de până în 2 ani și cei de până la trei ani care prezintă handicap vor beneficia de 600 de lei pe lună. De asemenea, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani vor putea beneficia de 300 de lei lunar.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...