A fost emisă alertă meteo. Ciclonul din Marea Neagră ajunge în România chiar mâine, 26 noiembrie

Nicu Stan 25.11.2021, 20:17
A fost emisă alertă meteo. Ciclonul din Marea Neagră ajunge în România chiar mâine, 26 noiembrie

A fost emisă alertă meteo. Ciclonul din Marea Neagră ajunge în România chiar mâine, 26 noiembrie. ANM a anunțat unde lovește ciclonul, care vor fi zonele vizate, dar și cum va fi vremea de 1 Decembrie, de Ziua Națională a României.

Este alertă meteo pentru România, vineri, 26 noiembrie. Un ciclon din Marea Neagră lovește țara noastră

Conform meteorologilor, un ciclon venit din Marea Mediterană va lovi, vineri, România. Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologi au anunțat care vor fi zonele vizate, dar şi cum va fi vremea pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României.

„Ciclonul din Marea mediterană va fi activ acolo şi va determina vânt puternic şi cantități importante de apă, iar în zona ţării noastre va afecta doar o periferie a acesteia pe parcursul zilei de mâine. Sisteme noroase vor traversa teritoriul ţării de la sud-vest către nord-est şi vor determina apariţia ploilor. Acestea vor traversa România începând de mâine după amiază până la mijlocul nopții. În zonele montane vor determina şi apariţia ninsorilor, în zona Montană înaltă”, a declarat Alina Şerban, meteorolog, potrivit Antena 3.

Sisteme noroase vor traversa teritoriul Romaniei
Sisteme noroase vor traversa teritoriul Romaniei

Cum va fi vremea în weekendul 27, 28 noiembrie

Pe de altă parte, meteorologii anunță pentru acest weekend vreme incredibil de frumoasă. După aceste zile, temperaturile vor mai scădea.

”Sâmbătă şi Duminică vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă cu temperaturi la amiază de 14,15,16 grade Celsius, mai ales în partea de sud şi de vest a teritoriului. Începutul săptămânii viitoare vine cu o masă de aer mai rece, care determină scăderea valorilor termice, astfel încât vremea, din deosebit de caldă va deveni rece pentru această perioadă. La 1 Decembrie, dimineaţa ne așteptam să fie destul de frig pentru că temperaturile minime se estimează a fi negative în aproape toată ţara”, a mai spus Alina Șerban.

Temperaturile scad sub limita de îngheț

Astfel, în unele zone din țară temperaturile vor ajunge sub limita de îngheț, însă acestea vor mai crește pe parcursul zilei.

”Cel mai frig va fi în depresiuni, dar şi în partea de sud a teritoriului vom avea temperaturi de -3,-4 grade Celsius în orele dimineții. Pe parcursul zilei se mai încălzește puţin, dar se intensifică şi vântul. Astfel, dacă temperaturile vor urca la 7,8,9 grade în majoritatea regiunilor vântul se va intensifica tot în majoritatea regiunilor cu viteze mai mari în partea de sud-est, sud-vest, zonele montane, deci senzația va fi tot de rece”, a mai spus Alina Şerban.

Urmăriți Impact.ro și pe