Un ciclon lovește România. Începe să ningă, anunțul momentului despre vreme

Badea Violeta, Diana Timișoreanu 12.10.2021, 14:07
Un ciclon lovește România. Începe să ningă, anunțul momentului despre vreme

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) avertizează că un ciclon mediteranean va lovi România peste câteva zile. Acest fenomen va aduce temperaturi extrem de scăzute și ninsori.

Un ciclon mediteranean va ajunge în România

Veste îngrijorătoare venită din partea ANM. Meteorologii anunță că fenomenul extrem va aduce ploi abundente în centrul, în sudul şi în sud-estul țării. De asemenea, aceștia spun că în zona montană va ninge, iar temperaturile vor înregistra scăderi semnificative în orele următoare.

Se anunță vreme rece în aproape toate regiunile, iar la altitudini mai mici va cădea lapoviță. Vremea mohorâtă va persista mai ales în sudul, centrul şi estul României, iar pe arii relativ extinse sunt anunțate precipitații abundente. În plus, vântul va sufla slab şi moderat în est, în sud-est și izolat în celelalte zone. La munte, vântul se menține activ pe creste.

Un ciclon mediteranean va ajunge in Romania
Un ciclon mediteranean va ajunge in Romania

La munte sunt anunțate ninsori

Cei care vor să dea o fugă la munte trebuie să se echipeze corespunzător, fiindcă meteorologii anunță că pe creste va ninge, în timp ce la altitudini mai joase vor fi condiții de formare a lapoviței. Temperaturile maxime se vor situa între 8 şi 18 grade, iar minime nu vor depăși 13 grade.

Din păcate nici Capitala nu scapă de vreme rea în următoarea perioadă. Meteorologii anunță că valorile vor fi destul de scăzute pentru această lună a anului. Temperatura maximă se va încadra între 13 și 14 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 8 și 9 grade Celsius. De asemenea, cerul va prezenta înnorări şi temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat.

Mâine, 13 octombrie, vremea se va menține tot rece. Experții ANM anunță înnorări în centrul, estul şi sud-estul ţării unde local vor cădea și precipitații însemnate cantitativ. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi se vor înregistra ploi ușoare.

ANM a emis o avertizare de cod portocaliu și galben de ploi abundente

Meteorologii ANM au emis marți, 12 octombrie, un cod portocaliu de ploi în zona litotalului. Avertismentul este valabil de astăzi, 12 octombrie, ora 21:00 până mâine, 13 octombrie, ora 10:00. Specialiștii anunță ploi însemnate cantitativ. Potrivit ANM, cantități de apă vor depăși local 50-70 l/mp.

De asemenea, specialiștii au emis și un cod galben de ploi și intensificări ale vântului. Avertizarea urmează să intre în vigoare marți, 12 octombrie, ora 14:00 și este valabilă până mâine, 13 octombrie, ora 10:00.

Urmăriți Impact.ro și pe