A amestecat bicarbonat de sodiu cu oţet şi a pus pe fierul de călcat. Rezultatul, unul nebănuit

Badea Violeta 19.11.2021, 12:54
A amestecat bicarbonat de sodiu cu oţet şi a pus pe fierul de călcat. Rezultatul, unul nebănuit

Te-ai săturat să dai banii pe produse costisitoare și fără efect? Ei bine, atunci a venit timpul să faci o schimbare. Gospodinele au încercat un truc simplu și la îndemâna oricui. După ce vei vedea rezultatul, vei rămâne impresionat.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu cu oţet pe fierul de călcat

Bicarbonatul de sodiu și oțetul pot face adevărate minuni în casă. Aceste două ingrediente te pot scăpa de murdărie, dar te pot ajuta să cureți și anumite aparate electrocasnice.

Unul dintre acestea ar fi fierul de călcat. Cu toţii ştim cât de important este să curățăm la timp talpa acestui aparat pentru a ne bucura de o ținută impecabilă.

Atunci când observi că fierul tău de călcat nu mai alunecă pe material, lasă anumite pete pe el și nu mai scoate aburi, înseamnă că a venit momentul să-l cureți. Pentru a rezolva problema poți apela cu încredere la bicarbonat de sodiu și oțet.

Dacă murdăria nu s-a întins pe o suprafață mare din talpa fierului de călcat, încălzește puțin oțet alb într-o crăticioară, apoi înmoaie o cârpă în el și șterge ușor talpa aparatului.

În cazurile în care murdăria s-a întins pe toată suprafața tălpii fierului de călcat, amestecă și o linguriță de bicarbonat de sodiu cu oțet. Îndepărtează impuritățile cu soluția obținută și apoi șterge talpa aparatului cu o cârpă curată și uscată.

Bicarbonatul de sodiu si otetul ajuta la curatarea fierului de calcat
Bicarbonatul de sodiu si otetul ajuta la curatarea fierului de calcat

Elimină murdăria de pe podele

Bicarbonatul de sodiu și oțetul te pot ajuta să scapi de murdăria de pe podele. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui în găleata pentru mop aproximativ patru lingurițe de bicarbonat de sodiu și un strop de oțet. Amestecă bine și înmoaie mopul în soluția obținută. Astfel, podelele tale își vor recăpăta strălucirea de altădată.

De asemenea, cele două ingrediente pot elimina petele de grăsime. Amestecă bicarbonat de sodiu, sare și săpun lichid de vase. Pune puțin din compoziția obținută pe pată și lasă să acționeze circa cinci minute. După ce s-a scurs acest timp șterge cu un burete abraziv și cu o cârpă curată.

Bicarbonatul de sodiu și oțetul pot curăța chiar și oalele tale preferate. Tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci aceste două ingrediente cu apă și detergent lichid de vase. Lasă să acționeze aproximativ o jumătate de oră, după care spală oala normal. Rezultatele sunt absolut încântătoare!

Urmăriți Impact.ro și pe