A pus bicarbonat de sodiu pe firele de păr și a stat așa câteva minute. Truc neașteptat de bun

Cătălina Burghelea 18.11.2021, 14:27
A pus bicarbonat de sodiu pe firele de păr și a stat așa câteva minute. Truc neașteptat de bun

Odată cu folosirea frecventă a produselor cosmetice, suntem astăzi din ce în ce mai expuși la numeroase substanțe chimice, uneori alergeni și dăunătoare sănătății noastre pe termen lung. Printre acestea, șampoanele, care în cea mai mare parte conțin sulfat. În timp, usucă firele de păr foarte tare. Din fericire, există alternative naturale, pentru a avea grijă de părul tău. Un ingredient foarte bun este bicarbonatul de sodiu. Să descoperim împreună beneficiile acestui șampon natural.

De ce să pui bicarbonat de sodiu pe firele de păr

Bicarbonatul de sodiu este din ce în ce mai popular în rutinele de frumusețe sau în curățenie. Acțiunea sa asupra părului face ca utilizarea acestuia să fie deosebit de interesantă.

Bicarbonatul de sodiu este un produs grozav, ce poate fi integrat în tratamente faciale, ca demachiant sau la gătit. Are multe virtuți, iar popularitatea sa este justificată de numeroasele sale utilizări ca produs de înfrumusețe. Plus că este foarte ieftin.

Truc fabulos pentru rutina de îngrijire a podoabei capilare

Adepții frumuseții naturale au înțeles că anumite ingrediente la îndemână sunt ideale pentru un păr mătăsos. Esențialul rutinei lor? Bicarbonat de sodiu, o pudră multifuncțională și ingredient emblematic în curățenia generală.

Utilizarea lui ca șampon pentru păr este de mare folos, deoarece este un produs ecologic, ce poate înlocui complet soluțiile convenționale. Nu întâmplător este atât de faimos printre susținătorii produselor organice.

Deoarece compoziția sa permite părului să se curețe foarte bine, vei folosi foarte des bicarbonatul de sodiu. În plus, face ca părul să strălucească și să fie foarte puternic.

Cum afli dacă bicarbonatul de sodiu mai este valabil sau nu

Rețetă de șampon cu bicarbonat de sodiu

Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi, ca să-ți prepari propriul șampon cu bicarbonat de sodiu. Ai nevoie de: o sticlă de șampon goală, bicarbonat de sodiu, ceva apă, oțet de mere pentru clătire și un ulei esențial (la alegere).

Mai întâi, toarnă o lingură mare de bicarbonat de sodiu în sticla de șampon, apoi toarnă o cantitate de apă în funcție de consistența dorită. Pentru parfum, adaugă câteva picături de ulei esențial în recipient.

Odată ce amestecul este gata de utilizare, fă duș, umezește-ți părul și apoi treci ușor amestecul de la rădăcini până la vârfuri. Înainte de a clăti cu apă, lasă timp de un minut până la trei minute. Pentru a restabili pH-ul scalpului și strălucirea firelor de păr, clătește cu oțet de mere.

Dacă ai părul până la umeri, folosește 6-9 linguri de apă și 2-3 de bicarbonat. Femeile cu păr mai lung pot adapta cantitatea în funcție de nevoile lor, ținând cont că pentru trei părți de bicarbonat de sodiu este necesară o parte de apă.

Metode de îngrijire a părului cu bicarbonat de sodiu

Pentru rutina zilnică, multe femei sunt seduse de bicarbonatul de sodiu. Există într-adevăr mai mult de o modalitate de a folosi acest produs pentru păr. Reține că acesta este un ingredient excelent pentru părul gras sau cu mătreață.

Îl poți folosi, spre exemplu, pentru a trata excesul de sebum, turnându-l direct pe rădăcini, ca șampon uscat. De asemenea, îl poți amesteca direct cu apă, aplicând pasta rezultată pe lungimea firului de păr, așa cum este sugerat de rețetă. Asigură-te că masezi ușor rădăcinile.

Urmăriți Impact.ro și pe