Aşa cureţi fierul de călcat cu oţet şi bicarbonat. E cea mai simplă metodă

Ana Anitoiu 30.09.2021, 19:37
Aşa cureţi fierul de călcat cu oţet şi bicarbonat. E cea mai simplă metodă

Fierul de călcat are nevoie de curățare din când în când. Altfel, te poți trezi că nu mai ai cum să porți ținuta preferată, din cauză că aparatul ți-a murdărit sau deteriorat hainele. Iată cum îl faci ca nou cu oțet și bicarbonat.

Cum se curăță fierul de călcat cu oțet și bicarbonat

În momentul în care fierul de călcat nu mai alunecă pe material, ci mai degrabă se lipește de el și nu mai scoate aburi, ci elimină impurități, înseamnă că a sosit momentul să-l cureți. Ai nevoie doar de oțet alb și bicarbonat de sodiu.

În cazul în care nu sunt foarte multe impurități pe talpa fierului de călcat, încălzește puțin oțet alb, înmoaie o cârpă în el și apoi freacă ușor suprafața.

Însă, dacă talpa fierului de călcat este foarte murdară, amestecă o linguriță de sare sau bicarbonat de sodiu în soluția de oțet. Curăță impuritățile și apoi șterge urmele cu o cârpă umedă curată.

Asa cureti fierul de calcat cu otet si bicarbonat. E cea mai simpla metoda
Cum se curata fierul de calcat

Alte metode pentru a curăța fierul de călcat la exterior

 

Un alt ingredient ce poate fi folosit pentru a curăța fierul de călcat este sarea. Acoperă o bucată de ziar cu o cantitate destul de mare de sare. Aprinde fierul și calcă ziarul până se curăță talpa aparatului. La final, șterge cu o cârpă curată.

Un alt aliat în curățarea fierului de călcat este pasta de dinți, deoarece conține particule abrazive ce îndepărtează mizeria și ingrediente ce produc spumă ce pot disloca depunerile. Tot ce trebuie să faci este să pui o cantitate mică pe o cârpă curată și să freci zonele murdare. La final, ștergi cu o cârpă curată.

Cum se curăță interiorul fierului de călcat

Înainte de a începe să cureți interiorul fierului de călcat, deschide larg geamurile, pentru că este posibil să fie emanat un miros neplăcut. Trebuie să amesteci o cană cu oțet cu trei căni de apă, apoi să introduci soluția în spațiul pentru apă al aparatului.

După aceea, trebuie să pornești fierul de călcat pe funcția de aburi până când se elimină toată soluția. La final, se repetă procedura, dar cu apă curată.

În cazul în care rămâne murdărie în orificiile fierului de călcat, o poți curăța cu ajutorul unui bețișor de urechi înmuiat în apă distilată. La final se șterge cu o cârpă curată.

Dacă vrei să nu fie nevoie să cureți prea des fierul de călcat, poți alege unul cu funcție de autocurățare și poți folosi apă distilată sau purificată. În plus, este bine să setezi temperaturile corecte în funcție de material și să ștergi aparatul de praf înainte de utilizare.

Urmăriți Impact.ro și pe