Cine este și câți bani câștigă femeia care îl însoțește pe Klaus Iohannis peste tot. Salariu impresionant

Iancu Andreea 05.08.2020, 17:44

Remarcată la numeroase ieșiri oficiale ale președintelui Klaus Iohannis, Delia Dinu este unul dintre consilierii prezidențiali. Totuși, despre prezența femeii se cunosc puține lucruri. Care este rolul său, dar și câți bani câștigă sunt întrebări ce până acum nu și-au găsit răspuns. Se pare că Delia are câștiguri impresionante, dar și o avere pe măsura funcțiilor sale.

Cât câștigă consilierul președintelui Iohannis

Femeia care îl însoțește adesea pe Klaus Iohannis este consilier prezidențial și șeful departamentului Protocol. Aceasta se poate mândri cu o avere impresionantă. La 44 ani, Delia Dinu deține două case, două terenuri intravilane și două mașini. Potrivit antena3.ro, consilierul președintelui a încasat de la Administrația Prezidențială peste 184.000 de lei. Totodată, conturile sale dispun și de suma de 107.405 lei în depozite bancare, potrivit declarației sale de avere.

Veniturile obținute din salarii de către Delia Dinu se ridică la o valoare impresionantă. Aproximativ 15.400 lei pe lună sau 3200 de euro câștigă consilierul, conform declarației de avere pentru anul 2019.

Pe de altă parte, Delia Dinu este proprietara unui teren intravilan în județul Ilfov, pe care l-a cumpărat în anul 2008 și care se bucură de o suprafață de aproximativ 430 mp. Consilierul deține și un teren intravilan în Sibiu, de aproximativ 250 mp, pe care l-a moștenit în 2016. De asemenea, Delia are pe numele său și o casă de aproape 240 mp în Ilfov, dar și una în Sibiu, acolo unde deține și terenul. Casa din Sibiu are o suprafață de 160 mp.

Totodată, femeia din umbra preşedintelui Iohannis mai deţine două autoturisme. Unul dintre ele este marca BMW și a fost cumpărat în anul 1995. În urmă cu cinci ani, Delia Dinu a achiziționat și o mașină Honda.

Delia Dinu, licențiată în Drept, devenită consilier prezidențial Foto - Inquam
Delia Dinu, licențiată în Drept, devenită consilier prezidențial
Foto – Inquam

Cine este, de fapt, Delia Dinu

Cea care are grijă de modul în care se prezintă președintele Klaus Iohannis este licențiată în Drept, la Sibiu. Contactul cu oficialitățile l-a avut în perioada 2000-2012, când a activat în cadrul SPP (Serviciului de Protecție și Pază). De asemenea, în perioada aprilie 2005-mai 2008, Delia Dinu a devenit parte a Compartimentului de Protocol al Administrației Prezidențiale. Astfel, ea a devenit consilier. Din mai 2008 şi până în august 2012, Delia Dinu a coordonat Compartimentul Protocol al Administraţiei Prezidenţiale, potrivit site-ului instituţiei.

Începând cu luna august a anului 2012, Dinu a fost numită Consilier de Stat la Compartimentul Protocol al Administraţiei Prezidenţiale. De asemenea, după un an și jumătate de când Klaus Iohannis a devenit președinte, Delia Dinu a fost numită consilier prezidențial, funcţie pe care o deţine şi în prezent.

Pe de altă parte, Delia Dinu a fost consilier prezidențial și în perioada în care Traian Băsescu era șeful statului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...