Traian Băsescu, avertisment crunt pentru români. “O să ajungem să ne fie frică să mergem pe stradă”. Ce semnal de alarmă a lansat fostul președinte

Elena Avramescu 05.08.2020, 17:00
Traian Băsescu, avertisment crunt pentru români. “O să ajungem să ne fie frică să mergem pe stradă”. Ce semnal de alarmă a lansat fostul președinte

Fostul Președinte al României a vorbit despre situația actuală a interlopilor din țară, care a luat amploare de când Emi Pian, liderul clanului Duduianu din București,a fost ucis cu sânge rece.

Traian Băsescu, avertisment crunt pentru români

Traian Băsescu a declarat că în acest moment, instituţiile statului au o atitudine defensivă faţă de toate aceste clanuri, iar asta lucru trebuie să se schimbe urgent, pentru că altfel o să ieșim din case cu frică.

“Că s-or omorî între ei, s-or omorî între ei, dar fac lucruri mult mai ticăloase: își împart țara, își împart orașele, își împart zonele de acțiune a grupărilor, pentru că oamenii ăștia nu sunt în câmpul muncii și trăiesc într-un lux exorbitant. 

Traficul de mașini continuă să-l facă, că de asta și-au lăsat parte din bandă pe unde au fost până acum, traficul de carne vie merge înainte fără probleme, traficul de droguri funcționează, taxele de protecție le impun acum. Vedeți ce au pățit chiar maneliștii, cărora le iau banii sau le dijmuiesc sumele pe care le încasează. Asta înseamnă că statul trebuie să se ranforseze foarte rapid pe zona asta. (…) După protocoale, SRI s-a retras din supravegherea grupărilor de crimă organizată”, a spus fostul președinte al Romaniei, marţi seara, potrivit b1.ro.

Traian Băsescu, avertisment crunt pentru români
Traian Băsescu, avertisment crunt pentru români

“O să ajungem să ne fie frică să mergem pe stradă”

“Trebuie restabilită implicarea unor unități de informații puternice ale Ministerului de Interne, SRI trebuie să revină pe câmpul de culegere a informațiilor de la grupările interlope. (…) Eu n-am ezitat să introduc în Strategia de Securitate Națională lupta cu crima organizată și a luat-o ca sarcină de căpătâi și Ministerul de Interne, și SRI. Punct!

Odată diminuată activitatea în străinătate, își vor extinde activitățile în România, vor trece la tâlhărie masiv, la spargeri de case, care deja se întâmplă tot mai des în Ilfov și București. O să ajungem să ne fie frică să mergem pe stradă, dacă statul nu face ce trebuie: risc de securitate națională și toate structurile mobilizate pentru lichidarea acestor grupări sau punerea lor sub control”, a mai spus acesta.

Urmăriți Impact.ro și pe