EXCLUSIV. Cum și-a pedepsit Gheorghe Dincă propria familie. Rudele Alexandrei Măceșanu și ale Luizei Melencu, reacții total diferite la un an de când au fost descoperite atrocitățile din Caracal

Alexandra Andrei 30.07.2020, 19:14

În timp ce familiile fetelor violate și ucise de Dincă fac parastasul de un an, criminalul feroce este extrem de supărat că judecătorii nu au aprobat eliberarea condiționată, ba chiar a interzis familiei să îl mai viziteze vreodată.

Ce se întâmplă în familiile lui Gheorghe Dincă, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu la un an de la crimele din Cazul Caracal.

Un an, exact atâta timp a trecut de când două fete din Caracal părăseau casele părintești pentru a se duce la școală. Își pupau părinții, cărora le promiteau că vor învăța bine și vor veni direct acasă. Ceea ce nu știau ele este faptul că, în acea zi, destinul lor avea să fie frânt într-o manieră brutală, de un monstru cu chip de om. Multe și nimic s-au schimbat de atunci. Oamenii legii au reușit, într-un final, să instrumenteze un dosar din care reiese că Gheorghe Dincă le-a omorât pe Alexandra și Luiza. El este în închisoare, unde nici dacă ar rămâne până la sfârșitul vieții nu ar putea plăti toată durerea și disperarea pe care o simt de atâta amar de timp familiile Măceșanu și Melencu. Pentru managerierea proastă a situației de după telefonul la 112 al Alexandrei au căzut câteva capete din Poliție, însă sistemul rămâne la fel de defectuos, iar agenții concendiați vor fi, cel mai probabil, repuși în funcții, imediat după încheierea procesului, care ține cu sufletul la gură milioane de oameni de mai bine de un an. Și nu numai din România, dacă ținem cont de faptul că publicații din lumea întreagă au scris despre atrocitatea petrecută într-un orășel de provincie din Oltenia.

Dezvăluiri șoc în cazul Caracal! Ce apare în raportul FBI despre Dincă. Cutremurător
Și FBI-ul a făcut un raport despre Cazul Caracal

Pomană pentru sufletele fetelor ucise de Dincă

Atmosfera în Caracal a fost extrem de apăsătoare în ultimele zile, iar timpul parcă s-a oprit în loc. Sute de persoane s-au perindat prin fața casei criminalului și au făcut un altar în memoria fetelor, pe care l-au umplut cu flori, candele și jucării de pluș. S-a împlinit exact un an de la îngrozitoarea crimă, însă oamenii nu își revin nici acum. Nu este zi în care să nu discute despre acest subiect, în care să nu se întrebe cum de nu au văzut de ce este în stare vecinul lor, cum de nu au auzit nimic din ce se întâmpla în casa lui Gheorghe Dincă. Păreri și supoziții sunt multe, unii spun că ar fi auzit plânsete de fată în casă în perioada aceea, alții spun că au văzut un fum gros ridicându-se spre cer din curtea criminalului.

Informațiile se bat cap în cap, iar adevărul nu poate fi definit cu exactitate. Un lucru este cert. Nimeni și nimic nu le mai poate aduce înapoi pe cele două fete, după care părinții suferă de pe data de 24 iulie 2019. Lacrimi nu mai au să plângă, iar speranța că fetele ar mai fi în viață încep să se stingă încetul cu încetul. Familiile Alexandrei și a Luizei ar fi putut trece, poate, puțin mai ușor peste această tragedie, dacă ar fi avut un mormând unde să își plângă morții. Familia Măceșanu a făcut o mică slujbă zilele trecute, apoi au dat de pomană pentru sufletul fiicei lor. Tatălui Alexandrei i s-a dat înapoi câteva oase, un lănțișor și un inel, atât cât a mai rămas din fata lui de 17 ani. Și un certificat de deces, la care se uită îndelung.

Mama Luizei Melencu nu a vrut să facă pomană și refuză să creadă că fiica ei nu mai e. Femeia este convinsă că fata ar fi victima unei rețele de carne vie și că ar fi în viață. De altfel, familia Melencu nici măcar nu a dorit să ridice certificatul de deces. În tot acest timp, Gheorghe Dincă este făcut foc și pară pe faptul că cererea de eliberare condiționată i-a fost refuzată. “Este un om foarte sigur pe el, care încearcă să se impună prin orice mijloace. El nu simte că este un pericol pentru societate. Vrea acasă până va fi condamnat. A amenințat că intră în greva foamei. De asemenea, nu și-a mai primit familia la vorbitor de câteva luni, deși soția a mai încercat să vină”, ne-au mărturisit surse judiciare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...