Ce se află în pachetele trimise de chinezi care au umplut Statele Unite. Oficialii americani au reacționat imediat

Andrei Cezar 29.07.2020, 14:30

Caz bizar în Statele Unite ale Americii. În zeci de state americane a fost raportată apariția mai multor colete din China în care se află semințe de proveniență necunoscută. Oficialii transmit cetățenilor să nu le planteze pentru că ar putea fi o specie de plante invazive.

Pachetele misterioase cu semințe primite de americani, trimise din China

Departamentul de agricultură din SUA a transmis marți că a investigat pachetele suspecte de semințe raportate în cel puțin 27 de state și a îndemnat pe oricine le primește să contacteze oficialitățile agricole locale, transmite sciensealert.com, care citează Business Insider.

”Vă rugăm să păstrați semințele și ambalajul, inclusiv eticheta de corespondență  până când cineva din departamentul dvs. de stat pentru agricultură sau APHIS vă va contacta cu instrucțiuni suplimentare.”, a transmis Serviciul de inspecție pentru sănătatea plantelor și animalelor, din cadrul Minsiterului Agriculturii din SUA, într-un comunicat de presă. ”Nu plantați semințe de origine necunoscute.”

Ce se află în pachetele trimise de chinezi care au umplut Statele Unite. Oficialii americani au reacționat imediat
Ce se află în pachetele trimise de chinezi care au umplut Statele Unite. Oficialii americani au reacționat imediat

O nouă metodă de a face publicitate?

Autoritățile au mai spus că pachetele sunt probabil o înșelătorie pentru ca o companie să-și facă publicitate cu scopul de a crșete vânzările, însă ar putea deveni un adevărat dezastru ecologic.

“O specie de plante invazive ar putea să nu pară amenințătoare, dar aceste mici invadatoare ar putea distruge agricultura din Texas”, a declarat Sid Miller, comisarul agriculturii din Texas, într-un comunicat de presă.

Oamenii de știință sunt și ei de acord cu acest lucru, de aceea Minsiterul Agriculturii din Statele Unite a impus reguli atât de stricte cu privire la importul de plante și alte materiale organice.

“Motivul pentru care oamenii sunt îngrijorați este că pot exista agenți patogeni ai plantelor sau insecte care sunt îngrădite în sămânță”, spune Carolee Bull, profesor în programul Penn State Plant Pathology and Microbiology Environment, pentru New York Times.

Urmăriți Impact.ro și pe