Ion Țiriac dezvăluie câți bani câștigă, de fapt, românii care muncesc la abator în Germania. Ce spune despre ”sclavagism”

Andrei Cezar 27.06.2020, 14:19

După scandalul în care aproximativ 1.000 de români au fost infectați cu COVID-19 la abatorul din Germania, Ion Țiriac sare în apărarea patronului neamț. Magnatul român consideră că bunul său prieten nu ar avea nicio vină și că cetățenii din țara noastră nu ar fi stat în condiții precare, așa cum s-a spus. El a dezvăluit salariile pe care le primesc românii angajați acolo: ”Nu așa arată sclavagismul”.

Ion Țiriac dezvăluie câți bani câștigă, de fapt, românii care muncesc la abator în Germania

Contactat de ziarul Libertatea pentru a comenta cele întâmplate în Germania, în contextul preiteniei sale cu patronul abatorului, Clemens Tönnies, Ion Țiriac a mărturisit că bagă mâna în foc pentru prietenul său.

”Libertatea a scris că sunt prieten cu Clemens Tönnies. Așa e. Dar eu pentru omul ăsta bag mâna în foc! (…)

Uitați, eu am statele de plată, fără nume și date, bineînțeles, ale mai multor muncitori români de acolo. Neamțul îi respectă pe oamenii săi, eu rar am văzut un om atât de serios”, a declarat miliardarul român pentru Libertatea.

Țiriac a mărturisit că Tonnies i-a explicat sistemul de angajare al lor, și că salariații sunt aduși în companie prin intermediul unor firme. Însă, potrivit informațiilor, se pare că statul german ar vrea să schimbe acest sistem, iar angajații să încheie contracte de muncă direct cu angajatorul.

Păi s-o schimbe, dar omul a lucrat legal și omenește. Și, să spunem de locuințe, el a pus la dispoziția muncitorilor cam 1.300 de locuințe individuale. Acum, aici poate apărea într-adevăr problema ca oamenii să facă economii și să stea mai mulți, dar cum poate patronul să controleze acest lucru?”, a mai spus Țiriac.

Ion Țiriac dezvăluie despre câți bani câștigă, de fapt, românii care muncesc la abator în Germania. Ce spune despre ”sclavagism”
Ion Țiriac dezvăluie despre câți bani câștigă, de fapt, românii care muncesc la abator în Germania. Ce spune despre ”sclavagism”

Salariul unui muncitor român în abatorul din Germania

Omul de afaceri român consideră că, în ceea ce privește condițiile precare în care ar fi fost ținuți muncitorii din România, nu îi sunt imputabile patronului german. El a declarat că un angajat este plătit cu mii de euro la abatorul Rheda-Wiedenbruck.

”Clemens Tönnies e cel mai mare măcelar din Europa cu fabrica lui unde are mii de angajați și taie zeci de mii de porci. Își plătește oamenii din fabrică, mă refer la muncitori, cu salarii de 3.000 de euro spre 2.000 de euro. Vorbesc în sume nete, atenție!”

Ion Țiriac a mai declarat că prietenul său ”nu a avut aproape niciodată vreo problemă cu un muncitor de-al nostru.

”El e afectat acum, e supărat, normal că nu e bine cu ce se întâmplă pentru că ține cu adevărat la oamenii lui. Pentru Clemens, eu bag mâna în foc! Rețineți: la el, românii câștigă și 3.000 de euro pe lună, nu așa arată sclavagismul!”, mai spune Ion Țiriac.

Urmăriți Impact.ro și pe