Ce salariu are Raed Arafat. Atâția bani câștigă lunar omul numărul 1 în România pentru situații de urgență

Raluca Juncu 27.06.2020, 09:09

Alături de Nelu Tătaru, Raed Arafat este unul din oamenii cu funcții cheie în statul român care se află în luptă directă, la nivel de management, în criza sanitară generată de COVID-19. Desigur, salariul său este direct proporțional cu dificultatea responsabilităților pe care le are.

Ce venit are lunar Raed Arafat

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne încasează un salariu de aproximativ 2.500 de euro pe lună, potrivit declarației sale de avere din anul 2019,pe care o regăsim pe site-ul ministerului.

Potrivit documentului, oficialul încasează 106.704 lei pentru funcția sa de secretar de stat în cadrul MAI, cu 13.444 de lei normă pentru hrană. Mai mult, Raed Arafat încasează un venit lunar și din titulatura de lector universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj- Napoca, dar și 9.603 lei ca profesor asociat la Universitatea din Bucureşti. De asemenea, primește 14.539 de lei ca expert FPS.

Șeful Departamentului pentru Situații de Ugență mai are un depozit la bancă de 30.000 de lei. În 2019 avea un credit la bancă de 180.000 de lei pe care l-a folosit pentru a-și cumpărar un apartament la periferia Capitalei.
Potrivit declarației sale de avere, Șeful DSU mai are o proprietate în Palestina, acolo unde este co-proprietar. În Târgu Mureș, oraș în care a stat pentru prima dată de la întoarcerea din Israel, a văndut o altă locuință de 82.500 de euro.

Raed Arafat, performanțe profesionale remarcabile pe teritoriul României

Raed Arafat are un trecut destul de tumultuos. Medicul s-a născut în Siria, a crescut în Cisiordania, iar la vârsta de 16 ani a emigrat în România, țară în care a decis să rămână pentru a-și face urma și studiile de profil. Cea mai valoroasă realizare a sa, pentru români este înființarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, SMURD, în septembrie 1990, an în care România cunoștea pentru prima dată după mai mult de 50 de ani, gustul libertății.

 

Sursa foto: Inquam Photos

Urmăriți Impact.ro și pe