Poliția Animalelor devine realitate. Anunțul făcut de Marcel Vela

Andrei Cezar 26.06.2020, 14:59

Marcel Vela a făcut un anunț important pentru toți iubitorii de animale. Necuvântătoarele vor putea fi protejate, în curând, de Poliția Animalelor. Ministrul Afacerilor Interne a promis că proietul va deveni realitate, dar pentru acest lucru vor mai trebui parcurși câțiva pași.

Marcel Vela anunță înființarea Poliției Animalelor

Mulți dintre noi am privit, în nenumărate rânduri, neputincioși, imagini șocante cu animale bătute sau chiar omorâte de oameni fără conștiință și pic de empatie. Ani la rândul a fost solicitată înființarea Poliției Animalelor, dar până în acest moment nu a fost creată o structură care să apere cu adevărat necuvântătoarele.

Pe pagina sa de Facebook, Marcel Vela a anunțat că a fost făcut primul pas pentru înființarea Poliției Animalelor și că își dorește foarte mult să construiască un viitor mai bun pentru necuvântătoare.

Se vorbește mult în ultima perioadă despre Poliția Animalelor. Astăzi aleg să nu vă povestesc despre acest demers, ci să vă spun că #seîntâmplă. Nu vreau să lansez declarații care să pară ca fiind “populare” pentru dumneavoastră, de aceea voi lăsa ca timpul și faptele să vorbească în ceea ce privește o problemă extrem de importantă… poate pentru prima dată în 30 de ani. Astăzi a fost făcut un pas mic, dar important, pentru că îmi doresc din tot sufletul să construim un viitor bun, corect și pentru necuvântătoare. Mulțumesc tuturor organizațiilor și activiștilor pentru protecția animalelor prezenți astăzi la dezbaterea de la minister!”, a anunțat ministrul Marcel Vela, pe Facebook.

Poliția Animalelor devine realitate. Anunțul făcut de Marcel Vela
Poliția Animalelor devine realitate. Anunțul făcut de Marcel Vela

Poliția Animalelor, inclusă în structura de ordine publică

În Ministerul de Interne a fost început un proiect de reformare a instituției încă din luna decembrie a anului trecut, însă din cauza pandemiei a fost sistat.

Repunem pe tapet o decizie de reformare a MAI. Este vorba de proiectul de reformă a MAI, demarat în decembrie, am făcut o dezbatere, acest proiect trebuia să intre în zona legislativă, dar având în vedere începutul pandemiei, acest proiect l-am suspendat, de la sfârșitul lunii iunie sau de la începutul lunii iulie urmând să punem pe tapet tot ce ține de decizia de restructurare și eficientizare a MAI” , a anunțat ministrul Marcel Vela la Digi24.

În cadru acestei reforme, Poliția Animalelor ar putea intra în subordinea poliției pentru ordine publică, potrivit ministrului de Interne.

Poliția Animalelor a funcționat, în trecut, în subordinea ANSVSA, dar fără a-și dovedi eficiența. În București, există o poliție a animalelor, dar ea nu are competențe pe infracțiuni, ci doar pe contravenții.

Poliția Animalelor devine realitate. Anunțul făcut de Marcel Vela
Poliția Animalelor devine realitate. Anunțul făcut de Marcel Vela
Urmăriți Impact.ro și pe