Legătura nebănuită dintre Orban și Teodorovici. Ce poreclă inedită avea, în adolescență, fostul ministru de Finanțe

Redacția IMPACT 25.06.2020, 15:18

Mereu ne amuză să știm cu ce se ocupau politicienii înainte să dobândească o funcție de conducere în România. Surpriza și mai mare este să observăm că ocupațiile din tinerețe ale mai multor figuri de pe scena politică din România nu seamănă deloc cu activitățile lor de azi.

Pasiunile comune ale politicienilor din România

Fie că au o funcție în Parlament, sau fie că sediul lor central se află la Palatul Victoria, trecutul a fost complet diferit pentru mai mulți politicieni din România. Unii din ei și-au încercat norocul în afaceri, cu business-uri mai mult sau mai puțin prospere, într-o economie de piață care răsărea mai mult decât timid după 1989.

De pildă, Eugen Teodorovici chiar s-a lăudat cu faptul că în tinerețea sa a vândut flori în Piața George Coșbuc din Capitală. Dar trecutul fostului ministrul al Finanțelor Publice nu s-a limitat doar la eticheta de „bișnițar”. Senatorul PSD a cântat și la mandolină, o pasiunea veche, dar binecunoscută, care s-a lipit și de Ludovic Orban. Nimeni nu se gândea vreodată că lucrul inedit care-i unește pe Eugen Teodorovici, și Ludovic Orban ar putea fi chiar acest instrument muzical cu opt corzi.

„Am luat chiar locul 2 pe țară cu formația școlii, în `87, la mandolină”, declara în trecut fostul ministru al Finanțelor Publice.

Eugen Teodorovici spune că muzica a fost o pasiune mai veche pentru el, motiv pentru care i se spunea Eugen Chitaristul. Cu toate acestea, senatorul PSD nu s-a declarat un fan al mersului în cluburi.

La rândul său, Ludovic Orban este cunoscut în cercurile politice și numai drept „Șică Mandolină”, o poreclă pe care o are încă din copilărie care arăta pasiunea sa pentru acest instrument, dar care provine și de la orginile sale maghiare.

„Pur și simplu vine de la Lajos, Laioșică”, spunea în trecut premierul despre porecla „Șică”.

Urmăriți Impact.ro și pe