Cum are de gând Guvernul Orban să relanseze economia în țară. Resurse impresionante pentru aceste domenii

Rădulescu Valentin / 24.06.2020, 16:37
Cum are de gând Guvernul Orban să relanseze economia în țară. Resurse impresionante pentru aceste domenii

Miercuri a avut loc o întâlnire cu reprezentanții Camerei de Comerț Italiene pentru România, la care a participat premierul Ludovic Orban și ministrul finanțelor, Florin Cîțu. În urma consultărilor Guvernul Orban a decis cum se va relansa economia.

Decizia Guvernului Orban cu privire la relansarea economiei

În timpul consultărilor dintre prim-ministru și reprezentanții Camerei de Comerț Italiene, Ludovic Orban a precizat faptul că Guvernul a avut în vedere protejarea sănătății și a vieții cetățenilor. În paralel, Executivul s-a ocupat de reducerea efectelor negative produse de pandemie, susținând astfel angajații și companiile. Potrivit informațiilor, pentru următoarea perioadă Guvernul are în vedere un plan de relansare economică, iar elementul esențial sunt investițiile.

”Vom mobiliza resurse impresionante pentru finanțarea proiectelor de investiții în infrastructura de transport, de energie, în domeniile sănătății și educației, condiție esențială pentru dezvoltarea României. Vom susține și vom stimula investițiile private prin scheme de ajutor de stat, garanții guvernamentale, alocare de granturi, iar în acest sens ne vom baza pe fondurile puse la dispoziție prin programele Uniunii Europene”, a spus șeful Executivului, potrivit realitatea.net.

Cum are de gând Guvernul Orban să relanseze economia în țară. Resurse impresionante pentru aceste domenii
Sursă Foto: stiripesurse.ro

Investitorii italieni sunt foarte importanți pentru România

Reprezentanții Camerei de Comerț pentru România au precizat că această criză provocată de pandemie are nevoie de un răspuns intențional coordonat. Dar totodată, investitorii italieni în România au apreciat că modul în care Guvernul a gestionat criza, dar și disponibilitatea de a colabora cu mediul de afaceri, a fost foarte eficient.

Prim-ministrul a menționat că vor avea loc consultări reale între Guvern și mediul de afaceri pentru a adapta sistemul de educație la nevoile pieței de muncă, având în vedere importanța pe care o reprezintă calificarea profesională pentru dezvoltarea economică. Dialogul dintre Guvern și comunitatea de afaceri italiană se va face prin consultări  permanente. Italia se numără printre principalii parteneri economici ai României, iar de astfel ocupă primul loc în ceea ce privește numărul companiilor înregistrate în țară. Italia are peste 22.200 de companii active și se situează pe locul cinci în topul investitorilor străini din punct de vedere al capitalului investit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI