Doliu în lumea fotbalului! S-a stins din viață Ionuț Popa. Ce probleme de sănătate avea antrenorul

Marian Cărăvan 25.06.2020, 10:30

Lumea fotbalului este în stare de șoc. Carismaticul antrenor Ionuț Popa a încetat din viață, la vârsta de 67 de ani. În ultima perioadă, tehnicianul s-a confruntat cu mari probeleme de sănătate, fiind internat în spitalul din Arad.

Ionuț Popa a murit pe un pat de spital. Pe 9 iunie intrase în comă

Pentru Ionuț Popa, cronometrul vieții s-a oprit în această dimineață. Fostul antrenor a murit la Spitalul Județean Arad, acolo unde era internat din data de 9 iunie. Ionuț Popa a intrat în comă după ce a suferit un stop cardiorespirator la acel moment, iar astăzi, 25 iunie, organismul său a cedat.

Ionuț Popa, 67 de ani, s-a născut la Săvârșin, în județul Arad, și în cariera sa de antrenor a pregătit echipele UTA, FC Bihor, Poli Iași, CS Mioveni și ACS Poli Timisoara. Ultima dată a stat pe banca echipei UTA.

Ce spunea Ionuț Popa despre starea lui de sănătate

Problemele de sănătate ale lui Ionuț Popa s-au agravat de la începutul anului 2019. A fost văzut de mai mulți medici de la Arad, Timișoara, Viena, Cluj, Budapesta sau Iași, dar starea sa nu s-a ameliorat. Astfel, a fost nevoit să renunțe la banca tehnică, să stea departe de agitația din timpul meciurilor, îngrijindu-se mai mult de sănătatea sa.

Inițial, se vorbea despre o semipareză facială, dar starea de rău a persistat și după sesiunile de fizioterapie. În urmă cu mai bine de un an, tehnicianului i-au fost descoperite tumori la nivelul capului, care nu pot fi operate.

„Am probleme de sănătate. Nu știe nimeni ce am. Am făcut două RMN-uri, am fost la mai mulți doctori. Am probleme cu ochiul, am avut amețeli, dureri de cap”, spunea  Ionuț Popa, în luna martie 2019.

„Cum mă simt? Ca un om bolnav, dar poate că asta îmi este soarta. Am fost pe la o grămadă de medici, dar… (Oftează) Of, cum este viața asta. Chiar nu vreau să pară acum că mă plâng în presă. Departe de mine acest gând, dar nici eu nu știu dacă se mai pot face multe pentru mine. Din păcate, medicii nu îmi pot face operația la cap, iar acest lucru îmi complică mult starea de sănătate. Sunt foarte trist din această cauză”, se destăinuia Ionuț Popa, într-u interviu publicat de ProSport în luna ianuarie.

Urmăriți Impact.ro și pe