Cât câștigă un angajat Lidl. Acesta este cel mai mic salariu oferit de retailer

Andrei Cezar 19.06.2020, 14:31

La începutul anului, când criza de coronavirus nu se instalese atât de puternic, companiile, în special multinaționalele, doreau să facă angajări masive. Spre exemplu, Lidl estima că va angaja încă 1000 de oameni în 2020.

Odată cu pandemia, mulți angajatori au fost nevoiți să-și trimită salariații în șomaj tehnic, sau în concedii fără plată, iar de angajări nu a mai putut fi vorba. Salariile au rămas și ele la același nivel ca înainte de pandemie, în multe domenii de activitate. Iată ce salarii încasează angajații Lidl, în România.

Cât câștigă un angajat Lidl

Retailerul German Lidl nu a fost atât de afectat de criza provocată de pandemie. Compania a deschis, de la începutul anului și până acum, nu mai puțin de 15 unități noi, dintre care două sunt relocări, potrivit Economica.net.

Cele mai recent deschise magazine au fost unul în București și celaălalt în Timișoara, pe dat de 11 iunie.

Această strategie a companiei germane le dă speranțe angajaților că se vor putea bucura în continuare de locul lor de muncă, fără a se gândi la disponibilizări.

Începâd cu 1 martie, salariații au primit lefurile mărite. Astfel, cel mai mic venit brut oferit de retailer a ajuns la 4.000 de lei, adică 2.500 de lei net pe lună.

Până în luna martie, cel mai mic salariu net era de 2.180, potrivit Economica.net.

Cât câștigă un angajat Lidl. Acesta este cel mai mic salariu oferit de retailer
Cât câștigă un angajat Lidl. Acesta este cel mai mic salariu oferit de retailer

Ce sporuri primesc angajații Ldil

În același timp, Lidl a decis să introducă și o serie de beneficii noi pentru angajații săi: o zi liberă cu ocazia zilei de naștere, o zi suplimentară de concediu pentru cei care au o vechime mai mare de cinci ani în companie, precum și creșteri ale sporurilor speciale. De asemena, pentru angajații care lucrează în zi de sărbătoare legală, Lidl a dublat sporul.

Retailerul este parte a grupului german Lidl&Schwarz. În România compania a ajuns la peste 260 de supermarket-uri și cinci centre logistice, unde lucrează peste 7.500 de angajați.

Urmăriți Impact.ro și pe