Un iPhone ar apărea într-o pictură din 1882. Mulți cred că tabloul este o „dovadă” a călătoriei în timp

Badea Violeta, Mihai Ianoși 31.05.2023, 14:12
Un iPhone ar apărea într-o pictură din 1882. Mulți cred că tabloul este o „dovadă” a călătoriei în timp

A apărut o nouă „dovadă” a călătoriei în timp. Un iPhone ar apărea într-o pictură realizată în anul 1882, cu 125 de ani înainte de lansarea celebrului smartphone inventat de Steve Jobs și compania sa, Apple, în anul 2007. Iată cum se numește și cum arată tabloul care a stârnit vâlvă în mediul online și nu numai!

Iubitorii de artă au observat un iPhone într-o pictură din 1882

Un tablou din secolul al XIX-lea i-a pus pe gânduri pe iubitorii de artă. Asta pentru că el pare să arate un iPhone. Pictura a fost realizată în anul 1882 și pare să îl arate pe celebrul poet scoțian Robert Burns utilizând celebrul smartphone cu 125 de ani înainte de lansarea lui, ceea ce a dat naștere unor teorii ale călătoriilor în timp, notează Daily Stars.

Tabloul se numește „The Betrothal of Burns and Highland Mary” și a fost realizat de R. Josey și James Archer. În el apar Robert Burns și iubita lui, Mary Campbell. Cei doi stau pe malul râului Ayr, se privesc în ochi și își declară dragostea unul celuilalt.

Până aici, nimic bizar. Singurul lucru care atrage atenţia este obiectul pe care-l țin amândoi în mâini. Acesta are o formă dreptunghiulară, este de culoare închisă și are colțurile rotunjite. Arată identic cu un iPhone.

Prin urmare, opera i-a pus pe gânduri pe iubitorii de artă. Mulți dintre ei s-au întrebat dacă poetul scoțian nu cumva are puteri nebănuite de călătorie în timp, în condițiile în care pictura este realizată cu 125 de ani înaintea lansării celebrului telefon mobil.

Citește și Pictură valoroasă, distrusă de un agent de pază în prima zi de muncă. A mâzgălit-o de plictiseală!

The Betrothal of Burns and Highland Mary
The Betrothal of Burns and Highland Mary

Ce explicaţie au specialiştii

Totuși, specialiștii au venit cu o explicație pertinentă. De fapt, ei susțin că Robert Burns și partenera lui s-ar fi întâlnit pe malul acelui râu pentru a-și declara planurile de a se căsători, în 1786, și ar fi marcat momentul romantic cu o tradiție scoțiană străveche. Cei doi ar fi făcut schimb de Biblii.

De precizat însă, că aceasta nu este singura pictură care a dat naștere unor teorii ale călătoriilor în timp. Un alt tablou vechi de 150 de ani care arată o femeie i-a lăsat cu gura căscată pe iubitorii de artă, deoarece aceasta pare că utilizează un iPhone în timp ce se plimbă în mijlocul naturii.

Citește și Detaliul ascuns de Botticelli sub pictura sa rară, de 40 de milioane de dolari. Nimeni nu s-ar fi gândit la asta: „Este unic” FOTO!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...