Olguța Vasilescu, atac nemilos către Guvernul Orban! Ce lovitură cruntă i se pregătește Executivului

Luiza Moldovan 28.05.2020, 15:50

Sunt bani pentru mărirea punctului de pensie cu 40% și orice virgulă vor schimba liberalii la Legea Pensiilor Publice o vor ataca prin moțiune de cenzură. Este avertismentul lansat joi de Lia Olguța Vasilescu, care a adăugat scurt că nu admite nici creșterea pensiilor cu mai puțin de 40% și nici amânarea creșterii pensiilor.

Olguța Vasilescu, lovitură dură la Guvernul Orban

„BPN a aprobat astazi depunerea unei moțiuni de cenzură a PSD în momentul în care Guvernul va modifica legea pensiilor publice prin OUG. Nu pot să facă această modificare decât prin OUG iar în momentul în care o vor adopta vom începe strângerea de semnături pentru o moțiune de cenzură”, a anunțat Olguța Vasilescu.

În opinia liderilor PSD, Guvernul Orban nu ar fi trebuit să se împrumute anul acesta, pentru că erau bani.

„De unde bani pentru mărirea cu 40%? Guvernul PSD s-a împrumtat cu 17 miliarde de euro în 3 ani iar PNL în 6 luni s-a imprumutat cu 15 miliarde, timp în care nu am văzut să apară o nouă autostradă, nu au crescut veniturile românilor, nu s-au dat bani în plus pentru sanatate. Noi am reușit să scădem datoria publică, iar cei de la PNL au reușit să se împrumute și au dus datoria publică la 39%. Nu pot să vină să spună că nu au bani”.

Lia Olguța Vasilescu, singurul bărbat din PSD:
Lia Olguța Vasilescu, singurul bărbat din PSD: „Cum Dumnezeu nu au bani?” Foto: Remus Badea / Mediafax Foto

„Cum Dumnezeu nu sunt în stare să găsească bani?”

Vasilescu mai spune că, după această creștere, ponderea pensiilor din PIB ar ajunge la 11%, în timp ce în UE e de 13%.

„Cum Dumnezeu acum ei nu sunt în stare să găsească bani? Am tot auzit că am fost un guvern iresponsabil când am făcut această lege. Acum se acordă 7% din PIB, după ce va fi implementată legea se va ajunge la 11,7% din PIB. Iar media europeană este de 13% din PIB. (…) Aș vrea să cerem guvernului Românei să respecte legea. Ei au cerut persoanelor vârstnice să respecte legea și să stea în casă. Acum e timpul să o respecte și ei”, susține fostul ministru al Muncii.

În acest demers, PSD se bazează și pe voturile ALDE și Pro România.

„Nu depunem moțiunea doar așa să ne aflăm în treabă. Ne asigurăm că vom avea susținerea astfel încât acest guvern să cadă”, a mai declarat Olguța Vasilescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags: