Lovitură cruntă pentru fostul lider PSD! Ce decizie a luat instanța în dosarul Tel Drum. Veste grea pentru Dragnea

Rădulescu Valentin / 27.05.2020, 15:33

Fostul lider PSD a primit o lovitură cruntă după ce pierdut procesul în fața Tribunalului UE, cu privire la drepturile sale din raportul OLAF, din anul 2018. Liviu Dragnea a încercat să obțină anularea raportului care stă la baza dosarului de corupție Tel Drum.

Fostul lider PSD, lovitură grea după decizia din dosarul Tel Drum

Fostul lider PSD a apelat la sfârșitul anului 2018 la justiția europeană pentru a obține anularea raportului OLAF, prin care a fost inculpat în dosarul Tel Drum. Liviu Dragnea a reclamat Comisia Europeană la Tribunalul Uniunii Europene (CJUE) pentru că a refuzat să înceapă investigația asupra raportului Olaf. Potrivit informațiilor din document, Liviu Dragnea a solicitat anularea Deciziei OCM(2018) 20575 a Comisiei și obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecată. Acțiunea sa însă a fost respinsă, iar de astfel instanța europeană a hotărât că Liviu Dragnea va suporta toate costurile de judecată.

„În lumina celor de mai sus, acțiunea (introdusă de Liviu Dragnea – n.r.) este respinsă ca inadmisibilă în întregime, fără a fi necesar să se aprobe cererea reclamantului de a organiza un proces”, se arată în decizia Tribunalului UE, potrivit digi24.ro.

Lovituă cruntă pentru fostul lider PSD! Ce decizie a luat instanța în dosarul Tel Drum. Veste grea pentru Dragnea
Sursă Foto: cancan.ro

Răspunsul fostului lider PSD

Liviu Dragnea a cerut Tribunalului UE să constate că a avut loc o încălcare a regulamentelor europene și că i-a fost afectat dreptul la apărare. Acesta mai precizează că nu i-a fost acordată prezumția de nevinovăție și nu i-a fost permis nici accesul la documentele din ancheta OLAF. Decizia Tribunalului UE arată că dispozițiile din regulament nu conferă dreptul persoanelor fizice, chiar dacă sunt vizate direct, să ceară documentele OLAF ca să își cerceteze propria anchetă.

Judecătorii UE au susținut că Dragnea nu poate susține că refuzul OLAF de a deschide o investigație în privința anchetei inițiale din cazul Tel Drum îi afectează drepturile. Cercetările efectuate în dosarul Tel Drum în care este cercetat fostul lider PSD au fost suspendate pe perioada stării de urgență, a mărturisit procurorul șef DNA, Crin Bologa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI