Gestul pe care îl face regele Charles în fiecare seară. Nu s-a abținut nici când a venit în România

Badea Violeta 08.11.2022, 12:52

De când a devenit rege, Charles se bucură de o atenție deosebită din partea presei internaționale. De curând s-a aflat că monarhul are anumite tabieturi la care nu poate renunța sub nicio formă. Iată gestul pe care-l face suveranul în fiecare seară. A făcut acest lucru și atunci când a venit în România!

Care este tabietul regelui Charles

Cu toții avem anumite preferințe, dar se spune că Charles al III-lea obișnuiește să consume același tip de băutură în fiecare seară înainte de cină. Iar atunci când se află în străinătate, monarhul este foarte pretențios cu privire la modul în care îi este servită băutura.

În documentarul „The Real Windsors: The Outspoken Heir” a apărut prietenul regelui Charles, contele Tibor Kalnoky, care a povestit cum s-a îndrăgostit suveranul de România și ce băutură consumă acesta aici.

„Prințul Charles a descoperit acest colț foarte unic al Europei și a venit în fiecare an în acest loc”, a spus acesta.

Mai mult, regele și-a cumpărat chiar și o casă în Viscri. Aici, suveranul își petrece timpul relaxându-se și bucurându-se de peisaj. Când este la noi în țară, Charles consumă aceeași băutură.

Este vorba despre martini. Monarhul s-a îndrăgostit iremediabil de ea,  iar atunci când pleacă în alte țări obișnuiește să bea această băutură din paharul său, pe care îl ia cu el oriunde se duce.

„Își aduce cu el băutura preferată atunci când pleacă în turneele regale, astfel încât să aibă mereu ceva ce îi place să bea. Este un comportament destul de ciudat, dar pentru Charles, are sens, a declarat un apropiat al regelui potrivit sursei citată mai sus.”, a precizat Tibor Kalnoky.

Citește și Femeia pentru care Regele Charles a încălcat protocolul. Gestul îndrăzneț, de față cu toată lumea. Camillei nu i-a picat prea bine!

Regele Charles
Regele Charles

Detalii despre martini

Băutura martini ar fi fost inventată în jurul anului 1860. Este, de fapt, un cocktail obținut din gin și vermut bianco, deși se obișnuiește înlocuirea ginului cu votcă.

Nu se știe cum îi place martini-ul Regelui Charles, dar cert este că aceasta nu este și băutura preferată a reginei consort Camilla. Soția lui Charles este președinta Asociației podgoriilor din Marea Britanie, așa că nu este de mirare că iubește vinul.

Citește și A fost anunțată data încoronării Regelui Charles al III-lea. Britanicii au decretat zi națională cu ocazia evenimentului!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...