A fost anunțată data încoronării Regelui Charles al III-lea. Britanicii au decretat zi națională cu ocazia evenimentului

Ioana Bucur 06.11.2022, 12:53
A fost anunțată data încoronării Regelui Charles al III-lea. Britanicii au decretat zi națională cu ocazia evenimentului

O nouă zi de sărbătoare națională pentru britanici. A fost anunțată data încoronării Regelui Charles al III-lea, momentul urmând să fie marcat printr-o serie de evenimente speciale, dar care se vor desfășura după indicațiile stricte ale noului monarh. Ce a transmis Rishi Sunak, prim-ministrul Marii Britanii.

Care este data încoronării Regelui Charles al III-lea

Încoronarea unui monarh este un moment uriaș în istoria Regatului Unit, așa că va fi celebrat așa cum se cuvine. Duminică, 6 noiembrie 2022, guvernul britanic a anunțat o nouă zi de sărbătoare națională.

Data încoronării Regelui Charles al III-lea a fost stabilită pe 6 mai 2023, ceremonia urmând să aibă loc la Westminster Abbey. Într-un comunicat transmis de Downing Street se anunță că luni, 8 mai 2023 , în Marea Britanie  se va decreta zi de sărbătoare națională.

Oameii sunt invitați să aducă un omagiu suveranului prin participarea la evenimentele ce vor fi organizate în întreaga țară.

„Încoronarea unui nou monarh este un moment unic pentru ţara noastră”, a spus prim-ministrul Rishi Sunak, subliniind că speră că oamenii să „aducă un omagiu regelui Charles III prin participarea la evenimente la nivel local şi naţional în întreaga ţară”.

A fost anunțată data încoronării Regelui Charles al III-lea. Britanicii au decretat zi națională cu ocazia evenimentului
Regele Charles al III-lea

Care sunt dorințele monarhului

Potrivit Palatului Buckingham, ceremonia va fi una „care priveşte spre viitor, având în acelaşi timp rădăcini în lunga tradiţie şi fastul monarhiei”. În presa britanică au apărut informații cu privire la regulile impuse de Charles al III-lea pentru încoronarea de la Westminster Abbey.

Conștient de perioada de criză economică prin care trece Europa în ultimele luni, monarhul și-ar dori ca evenimentul să fie mai scurt și mai puțin costisitor decât cel al mamei sale, Regina Elisabeta a II-a. Acesta din urmă a durat mai bine de trei ore, în faţa a 8.251 de oaspeţi prezenţi în Abaţia Westminster.

La sfârșitul lunii octombrie, Rishi Sunak a devenit, oficial, al 57-lea premier britanic, după ce Regele Charles l-a însărcinat cu formarea unui nou Guvern.

„În acest moment, ţara noastră se confruntă cu o gravă criză economică. Consecinţele pandemiei (covid-19) încă persistă. Această muncă începe imediat”, a declarat Sunak, în primul săru discurs de la Downing Street.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...