VIDEO EXCLUSIV

Adrian Enache și-a început cariera cântând pe masă. „Foloseam ștecherul de la fierul de călcat” VIDEO EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 07.11.2022, 13:31

Adrian Enache și-a văzut un nou vis împlinit, după ce cam tot ce și-a propus i s-a realizat. Artistul a susținut primul său concert la Sala Palatului, în fața a peste 4000 de spectatori, care l-au aplaudat la scenă deschisă.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru impact.ro, acesta a mărturisit că nici el, nici ceilalți invitați, nume de marcă ale muzicii autohtone, nu au avut nevoie de prea multă repetiție pentru acest show.

Artistul ne-a mai spus, de asemenea, că a început să cânte încă de la 3-4 ani, când părinții îl puneau să se urce pe masă la petreceri, că a câștigat un festival cu versuri improvizate de el, după ce le uitase pe cele pe care trebuia să le fredoneze și că visul său următor este să cânte cu trupa Holograf.

  • Cât timp ți-a luat să pregătești spectacolul de la Sala Palatului?

Din naștere, nu am pregătit prea mult, m-am născut cu show-ul în sânge. Și ceea ce am observat, valorile muzicii românești nu au repetat decât foarte puțin.

Chiar nu au nevoie, vin direct și-și pun talentul pe tavă, în fața publicului, așa cum ne-au obișnuit. Cântă și la 3 dimineața, dacă-i pui. Ei nu fac parte din categoria acelora care nu pot că nu și-au băut chateaul, că nu le merge CD-ul.

  • Când ai urcat prima oară pe scenă?

Pe la 16 ani cântam hard rock, havy metal, am fost solistul trupei Phoebus din Galați, unde l-am descoperit pe Nicu Patoi, cel mai mare chitarist român și am făcut trupă bună.

Citește și Ce-și dorește Adrian Enache la primul spectacol al său de la Sala Palatului. „Vreau să se spargă geamurile, ca pe vremuri”. De ce Iuliana Marciuc nu va urca pe scenă EXCLUSIV!

Diana și Adrian Enache
Diana și Adrian Enache

„Părinții mă puneau pe masă să cânt la petreceri”

  • Când ți-ai dat seama că ai talent?

Părinții mă puneau pe masă să cânt la petreceri, îmi dădeau ștecherul de la fierul de călcat, acesta era microfonul. Și-au dat seama că am talent și cântam șlagărele la modă, Margareta Pâslaru, Dan Spătaru. De atunci, de când eram mic, de la 3-4 ani.

A câștigat un festival cu versuri improvizate

  • Ți s-a întâmplat să uiți versurile pe scenă?

Bineînțeles, am și câștigat un festival cu versuri improvizate de mine, la o piesă de Gipsy King. Am câștigat Festivalul Teatrului de revistă, de cel mai bun solist, la Constanța.

Nico era de față, Daniel Iordăchioaie, Temișan, la fel, eram colegi. Sunt talentat în zona de audio, nu contează ce spun. Contează vorba pe care am lansat-o și a preluat-o și fiica mea, „Nu contează cu cine vii, contează cu cine pleci”. La o petrecere, la un spectacol, îți place o domnișoară, o inviți la dans și pleci cu ea..

  • Ți s-a întâmplat des asta?

E o glumă, mie mi se întâmplă în fiecare zi.

Cum ar reacționa dacă vreun tânăr i-ar cere mâna Dianei

  • Ce ne poți spune despre artista Diana Enache, fiica ta?

E talentată, frumoasă și devreme acasă. O mai cert, du-te și tu la un club. Ea-mi spune – Mă duc de când eram mică, m-am săturat. E foarte profesionistă, în ceea ce face, mai ales că lucrează la un radio și știe toată lumea că acolo trebuie să fii ceas…

A moștenit multe de la mine, Dumnezeu i -a dat o voce foarte frumoasă. Și acum facem meseria asta împreună, mergem în Statele Unite în fiecare iarnă. Mi-au și zis americanii să nu vin fără fii-mea..

  • Ce-ai face dacă cineva vine la tine și o cere de soție?

Nu am cum să leșin, sunt sportiv, sunt antrenat. E firesc, își urmează cursul vieții. Ea știe ce e cel mai bine pentru ea.

„Vreau să cânt cu Holograf”

  • Ce visezi să ți se mai împlinească?

Vreau să cânt cu Holograf o piesă, am vorbit cu Dan Bitman. Mi-am îndeplinit multe vise. Vreau să fac un astfel de concert în America. Acolo cânt pentru comunități mai restrânse, pentru români.

  • Te-ai gândit să te stabilești în America?

Nu, mie îmi place să stau, să mă distez, să câștig bani și să vin acasă.

Citește și Surprizele pe care Adrian Enache le pregătește pentru concertul de la Sala Palatului. Detalii din culise: „Eu fac doar lucruri unicat. Va fi ceva inedit”. EXCLUSIV!

Urmăriți Impact.ro și pe