Bijuteria pe patru roți din epoca comunistă se vinde la un preț neașteptat. Câți bani poți să iei dacă vinzi un Trabant în 2022

Stan Filon 28.10.2022, 08:45

Wow, cât a ajuns să coste un Trabant! Trabantul a fost o mașină foarte populară pe timpul comunismului. A făcut istorie în Germania de Est, dar și în țările socialiste. A devenit mai apoi cunoscută peste tot în Europa. Și în România a fost o mașină apreciată și se pare că încă mai este.

Câți bani poți să iei dacă vinzi un Trabant în 2022

Trabantul are o istorie bogată. Prin anii 1950, guvernul comunist din RDG a hotărât să fabrice autoturisme, după naționalizarea fabricii de automobile Auto-Union din Saxonia. Scopul era crearea de noi locuri de muncă, reducerea numărului mare al celor care se refugiau în Germania de Vest, dar și din dorința de a concura cu VW-ul fabricat în RFG care se bucura de un mare succes pe piața internațională.

Așa a luat ființă Trabantul. În țările unde se vorbește limba germană se numește Trabi. A fost produs în perioada 1957 – 1991 și s-a bucurat de un real succes. În Fabrica „VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau”, care s-a închis pe data de 30 aprilie 1991, au fost produse în total 3.051.385 de automobile Trabant.

Cati bani poti sa iei daca vinzi un Trabant in 2022
Cati bani poti sa iei daca vinzi un Trabant in 2022

Mașina din carton a făcut istorie

La data de 01.01.2001 mai erau în Germania înscrise în circulație 33.726 automobile. În perioada de fabricație autoturismele erau exportate în fostele țări socialiste, cele mai multe Trabanturi fiind exportate în Cehoslovacia, Polonia și Ungaria. În prezent el a devenit un obiect de colecție pentru amatorii de automobile istorice, iar românii par să aprecieze încă mașinile Trabant, care se știe că sunt făcute din carton.

Recent, un român s-a decis să-și vândă bijuteria pe patru roți, așa că a postat un anunț pe un site de vânzări din România. Pentru a fi cât mai atractiv anunțul, bărbatul respectiv a postat și multe fotografii cu Trabantul fabricat în anul 1967.

„Vând Trabant, anul 1987. Motorul pornește fără probleme, totul funcționează. Scaune originale. Dețin toată actele necesare (cartea mașinii și certificat). Motor, capacitate cilindrică 595 cm3. Cârlig de remorcare cu priză. Suspensia este pe foi de arcuri, față – spate din fabrică”, se arată în anunțul de pe OLX.

Prețul Trabantului este însă unul consistent, iar vânzătorul speră să găsească un pasionat care vrea să aibă în curte o bucată de istorie. Mai exact, vânzătorul speră să vândă Trabantul cu prețul de 1600 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...