EXCLUSIV

Florin Zamfirescu, despre impactul rolului său din serialul „Inimă de țigan”. Actorul era oprit pe stradă de membrii etniei. „Mă așteptau”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 25.08.2022, 17:39

Impactul serialului „Inimă de țigan” e departe de a se fi stins la 15 ani de la lansare. Florin Zamfirescu, unul dintre eroii săi, a vorbit cu IMPACT.RO despre cum i-a influențat viața Gigi Dumbravă, eroul căruia i-a dat viață începând cu toamna anului 2007.

Florin Zamfirescu, despre impactul rolului său din serialul „Inimă de țigan”

Serialul „Inimă de țigan” este unul dintre cele mai bune seriale de televiziune realizate în România după 1990. La 15 ani de la lansarea acestuia, în toamna anului 2007, Florin Zamfirescu, îndrăgit actor ce a făcut parte din distribuția serialului, nu se ferește de cuvinte și afirmă că telenovela în cauză i-a adus „cel mai complet rol al carierei”.

„Cu toată opoziția celor care au criticat lansarea serialului, pe motiv că nu e cazul să avem telenovele, s-a dovedit a fi în fapt una dintre cele mai bune realizări în materie. Distribuția a fost una cu totul aparte și nu voi uita reacția unor mari actori ca Gheorghe Dinică și Marin Moraru atunci când au fost solicitați să joace. Amândoi au spus că meseria trebuie oricând respectată și au acceptat imediat provocarea. La asta se adaugă scenariul, care a pornit de la conflictul dintre două etnii, foarte cunoscut în România, și care s-a dovedit a avea un mare impact. Dovada? La ora difuzării serialului nu mai era aproape nimeni pe stradă! Mie mi-a adus cel mai complet rol al carierei”, a descris pe repede înainte actorul Florin Zamfirescu pentru IMPACT.RO.

Florin Zamfirescu, despre impactul rolului sau din serialul Inima de tigan
Florin Zamfirescu, despre impactul rolului sau din serialul Inima de tigan

„Gigi Dumbravă, un om de afaceri care nu-i putea suferi pe romi”

Fostul rector al Universității de Teatru din București susține că în ceea ce-l privește a avut ceva ezitări să joace rolul personajului încredințat, Gigi Dumbravă, un om de afaceri care nu-i putea suferi pe romi.

„La un moment, le-am și spus scenariștilor. . Le-am cerut să găsim un motiv al atitudinii lui Gigi Dumbravă și așa s-a născut episodul în care personajul meu era marcat de o dramă din copilărie, în care un rom îi împușcase calul său preferat, pentru a explica aversiunea acestuia față de etnia în cauză!”, adaugă Florin Zamfirescu.

El susține însă că multă vreme vecinii săi l-au privit cu multă neîncredere: „Mi-aduc aminte că în rarele momente în care mai eram pe acasă și mă duceam la magazinul alimentar cel mai apropiat de casă eram mereu chestionat pe tema asta. Oamenii nici nu-mi mai spuneau pe nume, ci nea Gigi în sus, nea Gigi în jos. , suna cea mai des întrebare ce mi se adresa. O dată un copil din ăsta s-a apropiat de mine și mi-a cerut să-i cumpăr o bomboană. I-am luat mai multe, spre surprinderea lui și a celor din magazin. Puștii de pe stradă mă așteptau ca pe o vedetă, chiar dacă le-am spus că nu-mi place asta și din nea Gigi nu mai m-au scos o vreme. După primele săptămâni, se schimbase cam totul. Vecinii mei deveniseră mândri că nea Gigi stă printre ei, mă adoptaseră în felul lor!”.

Florin Zamfirescu recunoaște franc că nu a apucat niciodată să vadă de la un capăt la altul serialul în cauză. „Noi turnam foarte mult. Cam în două zile ceea ce filmam se transforma în episodul următor anunțat pe post. Cred că au fost peste 160 de episoade filmate! Ca atare, nu am avut timpul necesar să-l urmăresc și din postura de telespectator. Știam acțiunea doar de pe platou. Nu am avut niciodată timpul să-l văd de la un cap la altul, deși am tot serialul înregistrat pe un stick. Nu știu dacă îl voi vedea pe de-a întregul în această viață, dar știu altceva. Acest serial va fi urmărit mult timp, chiar și după decenii bune de la producerea sa!”, adaugă el.

În plus, mai există un aspect asupra căruia Florin Zamifrescu a ținut să atragă atenția: „Nici Gheorghe Visu, nici Carmen Tănase, eroii principali ai poveștii, nu știau o boabă din limba țigănească. S-au chinuit săracii cu pronunția zile bune. Ceea ce a ieșit nu e limba romilor. E o altă limbă, dar acceptată de către toată lumea, fără ca nimeni să crâcnească. Un amănunt care spune iar foarte multe despre succesul serialului nostru!”.

Dacă e ceva care regretă e faptul că serialul a avut parte și de o continuare. „ nu ar fi trebuit vreodată produsă. E o îngâmfare a producătorilor care au vrut neapărat să ducă mai departe povestea. E un fel de , care s-a lungit apoi până la sau nu mai știu la ce număr a ajuns, de nu mai știai ce să faci cu așa ceva!”, conchide același Florin Zamfirescu.

Urmăriți Impact.ro și pe