Insula grecească cu peisaje de poveste și prețuri foarte mici. Ministrul elen al Turismului o recomandă: „Este magică”

Andra Daoud 06.07.2022, 06:30

Grecia se numără și în acest an printre destinațiile de vacanță preferate ale românilor. Încă de când s-a deschis sezonul estival, românii au luat cu asalt insulele grecești, pentru vacanțe de neuitat, cu atât mai mult cu cât este primul an fără restricții, după pandemie. Dacă unele destinații turistice elene sunt arhi-cunoscute printre români, există și câteva zone mai puțin populare, dar cu peisaje de vis și prețuri accesibile.

Insula din Grecia pe care ministrul Turismului de acolo o recomandă

Turismul elen și-a revenit după pandemie, iar numărul celor care aleg Grecia pentru concediu este chiar mai mare decât în 2019, înainte de pandemie. Ministrul Turismului de acolo a anunțat că s-a înregistrat o creștere a numărului de turiști cu 29% în insulele Mykonos și Rhodos, cu 26% în Chania, cu 23% în Heraklion și cu 20% în Santorini, Salonic și Halkidiki. Nu doar insulele cu peisaje de poveste atrag turiștii ca un magnet, ci și capitala încărcată de istorie. Atena este pe locul al treilea în topul destinațiilor urbane preferate de turiști.

Ministrul grec al Turismului, Vassilis Kikilias, spune că Grecia se află în top 10 destinații de vacanță din Europa care au înregistrat creșteri semnificative față de anul 2019, în ceea ce privește numărul de turiști. De departe cea mai vizitată de către români este insula Thassos, aflată și cel mai aproape de continent. Există însă și o insulă mai puțin cunoscută, dar cu prețuri accesibile și plaje de poveste, pe care turiștii ar trebui să o ia în considerare pentru vacanță.

„Oriunde în Grecia se găsesc locuri pentru vacanțe magice pentru toate portofelele. Vă voi spune o experiență personală: Karpathos este între Rhodos și Creta, în sud-estul Mării Egee. Are 110 plaje, o insulă magică. Are cazări foarte ieftine. Frumoasa noastră țară are o mulțime de opțiuni”, a declarat ministrul Vassilis Kikilias.

Insula greceasca cu peisaje de poveste si preturi foarte mici. Ministrul elen al Turismului o recomanda
Insula greceasca cu peisaje de poveste si preturi foarte mici. Ministrul elen al Turismului o recomanda

Sezonul se întinde până în decembrie

Cei care ajung în insula Karpathos, recomandată de ministrul Turismului, nu ar trebui să rateze plaja Apella, aceasta fiind cea mai spectaculoasă de pe întreaga insulă. Este o plajă cu pietre albe și apă turcoaz, care se află pe partea de est a insulei. Nu este foarte ușor accesibilă, însă se poate ajunge cu barca sau cu mașina, pe un drum de munte.

Reprezentantul Ministerului Turismului din Grecia a spus, de asemenea, că operatorii de turism din Germania și Franța cer pachete inclusiv în octombrie și noiembrie și estimează să sezonul turistic din acest an se va încheia în decembrie.

„Thassos este plin, punem Kastoria pe harta turistică, unde voi merge mâine. Epirul – care era cea mai săracă regiune din Europa în urmă cu câțiva ani – a devenit o destinație, Ioannina, Metsovo, Aristi, Papigo în călătoriile de iarna, weekend-urile și vara. Susținem aceste destinații alternative. Egina are o ocupare de 92%, iar în Peloponez sezonul turistic, din câte se pare, va merge până în noiembrie. Germanii și turoperatorii din Franța cer pachete pentru octombrie, noiembrie și decembrie. Sezonul turistic din acest an se va încheia în decembrie”, a mai spus ministrul Turismului.

Urmăriți Impact.ro și pe