Plaja cu nisip negru din Grecia de care puţini români ştiu. E spectaculoasă. Foto

Badea Violeta 27.05.2022, 09:26

Vacanța de vară bate la ușă, așa că tot mai mulți români sunt cu gândul la plajă, la soarele arzător, la nisipul fierbinte de sub tălpi și la valurile superbe. Una dintre destinațiile preferate ale acestora este, fără îndoială, Grecia. Totul este absolut impresionant acolo. De la plajele minunate la unitățile de cazare, de la tavernele fantastice până la barurile incredibile, această țară este ideală și plină de surprize. Are chiar și o plajă cu nisip negru de care puțini au auzit până acum. Iată cum se numește!

Cea mai spectaculoasă plajă din Grecia

Cea mai spectaculoasă plajă din Grecia se află în Santorini. Dacă ne întoarcem puțin în istoria acestei insule, vom afla că morfologia și forma ei erau total diferite. Frumusețea insulei Santorini se datorează activității vulcanice și erupției celebrului vulcan cu același nume, care a avut loc în jurul anului 1600 î.Hr.

Această erupție severă, nu numai că a dat o nouă formă insulei, dar a făcut din ea și locul unic și spectaculos care este astăzi. Tot atunci au apărut plajele cu nisip negru, care nu pot fi găsite în altă parte în Marea Egee.

Rezultatul acestei erupții a fost că întreaga insulă a fost acoperită de piatră ponce, cenușă și lavă vulcanică. Amestecul acestor ingrediente cu nisipul este ceea ce dă plajelor această culoare închisă și le face atât de extraordinare și diferite de celelalte plaje.

Acest peisaj impresionant, împreună cu apele cristaline, fac din plajele cu nisip negru din Santorini o destinație populară, vizitată de mulți turiști în fiecare an.

Există multe plaje pe insulă care au fost formate de lava solidificată, însă cea mai populară este cea situată pe coasta de sud-est a Santorini, la circa o jumătate de oră de mers cu mașina de orașul Fira. Aceasta se numește Perissa.

Plaja Perissa 2
Plaja Perissa 

Plaja în care distracția este cuvântul de ordine

Această plajă faimoasă este extrem de bine organizată, cu umbrele și șezlonguri largi și confortabile de-a lungul țărmului, precum și cu numeroase baruri și restaurante.

De fapt, Perissa este locul perfect unde trebuie să fii dacă vrei să petreci și să te distrezi la amiază. Pe această plajă încântătoare au loc multe petreceri în fiecare zi! DJ renumiți sunt invitați ocazional, iar vibrațiile pline de viață sunt transferate pe malul acestei plaje cosmopolite.

Vizitatorii pot simți această atmosferă vie în timp ce își savurează cocktailurile sau sunt înconjurați de frumusețea acestei locații unice. Pentru iubitorii de sporturi acvatice, există o gamă largă de activități de aventură, care asigură momente de distracție și emoție care vor fi cu siguranță memorabile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...