MAE a emis o avertizare de ultimă oră. Sunt vizați românii care călătoresc în Grecia

Andra Daoud 04.07.2022, 22:03
MAE a emis o avertizare de ultimă oră. Sunt vizați românii care călătoresc în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare care îi vizează pe românii care și-au planificat concediile în Grecia. Este în vigoare o alertă de incendiu zilele acestea, după ce flăcările au cuprins suprafețe extinse de vegetație. Vântul și temperaturile ridicate au făcut la focul să se extindă rapid și să se transforme într-o amenințare cât se poate de serioasă.

MAE, avertizare pentru românii care călătoresc în Grecia

MAE le transmite celor care vor să plece în concediu în Grecia zilele acestea să aibă în vedere faptul că autoritățile elene au emis o avertizare de incendiu. Aceasta este valabilă în perioada 5-7 iulie 2022. Zonele vizate de un pericol iminent de incendii de vegetație sunt insulele din estul și mordul Mării Egee (Lesvos, Chios, Samos, Ikaria); regiunile Attica, Grecia Centrală (Viotia, insula Evia), peninsula Peloponez (Corint, Argolida, Lakonia, Arkadia, Mesinia) și Grecia de Vest (Ilia, Ahaia).

„Autoritățile elene recomandă tuturor persoanelor să manifeste o atenție sporită și să evite orice activitate în aer liber care poate provoca, din neglijență, un incendiu (ex. arderea/curățarea resturilor de vegetație uscată, utilizarea de mașini/dispozitive care provoacă scântei, folosirea grătarelor în aer liber, afumatul stupilor, aruncarea țigărilor aprinse, curățarea/arderea vegetației de pe loturile agricole – interzisă de altfel în acest sezon etc.). În caz de incendiu, cetățenii sunt rugați să anunțe imediat pompierii, la numărul de telefon 199.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați în R. Elenă, în eventualitatea izbucnirii unui incendiu în zona în care se află, să urmeze întocmai instrucțiunile autorităților competente (poliție, pompieri etc.)”, se arată pe site-ul MAE.

MAE a emis o avertizare de ultimă oră. Sunt vizați românii care călătoresc în Grecia
Pompieri romani participa, alaturi de cei greci, la stingerea incendiilor de vegetatie

Cum pot solicita cetățenii români aflați în Grecia sprijinul autorităților

MAE a mai transmis că românii aflați pe teritoriul Greciei pot cere asistență la Ambasada României la Atena, precum și la Consulatul General al României la Salonic:

„Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 și ale Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.”, au mai transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

Autoritățile le recomandă cetățenilor români să se informeze din surse sigure, de pe site-urile oficiale, precum și prin intermediul aplicației Călătorește în siguranță, care oferă informații și sfaturi utile legate de călătoriile în afara țării.

Urmăriți Impact.ro și pe