Simona Halep o va înfrunta în turul doi la Wimbledon pe belgianca Kristen Flipkens. Pe cine vor întâlni celelalte cinci sportive din România

Sorin Barbu 28.06.2022, 20:16
Simona Halep o va înfrunta în turul doi la Wimbledon pe belgianca Kristen Flipkens. Pe cine vor întâlni celelalte cinci sportive din România

Simona Halep a jucat senzațional în duelul cu Karolina Muchova și merge mai departe la Wimbledon, turneu pe care l-a câștigat în anul 2019. A fost victoria care a încheiat un prim tur superb pentru sportivele noastre, șase dintre ele reușind calificarea. La finalul zilei s-a aflat și cu cine vor juca româncele în turul următor de la competiția londoneză.

Simona Halep o va înfrunta în turul doi de la Wimbledon pe belgianca Kristen Flipkens

Simona Halep s-a întors în stil de mare campioană la Wimbledon, turneu la care nu a mai jucat din anul 2019 când a și câștigat trofeul după finala cu Serena Williams. Jucătoarea din România nu a avut nicio emoție în duelul Karolina Muchova (25 de ani, 81 WTA) și s-a impus în două seturi 6-3, 6-2. Duelul s-a terminat după 66 de minute.

„Se simte minunat să fiu înapoi aici. Am amintiri grozave din 2019, e întotdeauna o plăcere să vin aici. Sunt fericită. Mă bucur mult că am câștigat acest meci pentru că ea e o adversară foarte dificilă, joacă grozav, așa că a fost destul de emoționant înainte de meci, dar acum vreau să mă bucur pentru că sunt foarte fericită de cum am jucat.

M-am chinuit destul de mult în ultimii ani, multe accidentări, nu prea aveam încredere cu tot ce s-a întâmplat în lume. Nu a fost deloc ușor de gestionat, dar îi mulțumesc lui Patrick, antrenorului meu, pentru că a adus înapoi această dorință. Acum iubesc tenisul din nou, iubesc să fiu pe teren și iubesc să muncesc, ceea ce nu e foarte ușor”, a declarat Simona Halep, la interviul de după meci.

În turul următor, Halep va avea parte un adversar care nu-i poate pune prea multe probleme. Kristen Flipkens are 36 de ani și ocupă locul 190 WTA. Sportiva noastră este marea favorită a confruntării. Cele două sportive s-au întâlnit până acum de cinci ori, iar Halep a câștigat de fiecare dată, ultima dată în anul 2016.

„O aleg pe Simona Halep ca viitoare câștigătoare deoarece servește puternic și câștigă puncte gratuite. Este concentrată și este determinată să mai facă încă un pas important pentru a-și îmbunătăți jocul și să câștige turnee importante”, a declarat Chris Evert, înainte să înceapă partidele oficiale.

Cu cine vor juca româncele în turul următor de la Wimbledon

România rămâne în cursă la Wimbledon cu șase sportive. Doar Gabriela Ruse a plecat acasă, după un meci în care a jucat superb, de la egal la egal, cu Cori Gauff, numărul 12 WTA. La finalul partidelor am aflat și cu cine vor juca româncele în turul următor de la Wimbledon:

Mihaela Buzărnescu vs. Coco Gauff (18 ani, 12 WTA) – miercuri;
Irina Begu vs. Elisabetta Cocciaretto (21 de ani, 119 WTA) – miercuri;
Sorana Cîrstea vs. Tatjana Maria (34 de ani, 103 WTA) – miercuri;
Simona Halep vs. Kirsten Flipkens (36 de ani, 190 WTA) – joi;
Irina Bara vs. Paula Badosa (24 de ani, 4 WTA) – joi;
Ana Bogdan vs. Jasmine Paolini (26 de ani, locul 72 WTA) / Petra Kvitova (32 de ani, 26 WTA) – joi;

Urmăriți Impact.ro și pe