VIDEO

Simona Halep, victorie spectaculoasă în primul tur la Wimbledon. Ce a spus jucătoarea din România după meciul în care a învins-o pe Karolina Muchova

Sorin Barbu 28.06.2022, 19:15

Simona Halep a obținut o victorie categorică la prima apariție pe iarba de la Wimbledon după trei ani. Jucătoarea din România își propune să câștige un turneu de Grand Slam și a început cu o prestație solidă aventura la competiția pe care a câștigat-o în anul 2019. Karolina Muchova a încercat să-i țină piept, dar nu a reușit. Sportiva din Constanța nu s-a complicat și a încercat să termine punctele cât mai rapid. Nu a avut nicio emoție și a câștigat duelul în două seturi: 6-3, 6-2.

Halep s-a calificat marți în turul doi alături de alte trei jucătoare din România: Mihaela Buzărnescu, Irina Bara și Ana Bogdan.

UPDATE 19.10– Simona Halep a fost foarte încântată după primul succes la Wimbledon. Le-a mulțumit fanilor și a stârnit zâmbete în tribune prin declarațiile sale în care a amintit despre antrenorul său.

„Este mereu o plăcere să vin aici. Meciul a fost foarte greu, pentru că a jucat foarte bine. Am avut puține emoții, nu am mai venit aici din anul 2019, dar mă bucur că am jucat bine. Îi mulțumesc lui Patrick (n.r. antrenorul Patrick Mouratoglou). Îmi place din nou tenisul și îmi place să muncesc din nou”, a declarat Simona Halep la finalul partidei.

Simona Halep – Karolina Muchova 6-3, 6-2

19.04- VICTORIE SIMONA HALEP. Jucătoarea din România a terminat meciul spectaculos.

UPDATE 19.00– Simona Halep atacă din toate pozițiile și câștigă. Muchova servește ca să rămână în meci

UPDATE 18.57– Simona Halep a fost la un pas de break, dar adversara a reușit să revină.

UPDATE 18.53– Cel mai lung game al partidei. Simona Halep joacă tot mai hotărât și adversara face tot mai greu față asaltului. Jucătoarea din România l-a câștigat și pe următorul și are deja un avantaj considerabil.

UPDATE 18.41-Muchova a alunecat și le-a date emoții fanilor. Totul este în regulă, iar Simona nu glumește și își continuă marșul triumfal.

UPDATE 18.38 – Muchova aruncă totul în joc și și-a valorificat serviciul. Este egal în setul doi.

UPDATE 18.33– Simona începe fulminant setul al doilea și își câștigă serviciul.

UPDATE 18.29– Muchova face o dublă greșeală și Simona are posibilitatea să câștige pe serviciul adversarei. Jucătoarea din România nu se grăbește și câștigă primul set.

UPDATE 18.26– Se joacă foarte rapid, iar schimburile nu durează mult. Halep joacă exact și se impune.

UPDATE 18.23 – Simona Halep nu are deloc un meci ușor. Muchova nu o slăbește și își câștigă serviciul

UPDATE 18.19. Simona Halep nu slăbește ritmul și se impune. Au trecut 20 de minute de când a început partida

UPDATE 18.16– Simona Halep își permite un moment de relaxare și adversara reduce din handicap.

UPDATE 18.15– Ana Bogdan s-a calificat în turul doi de la Wimbledon. A câștigat cu 6-2, 6-2, duelul cu Dayana Yastremska.

UPDATE 18.13– Simona Halep dă emoții. A alunecat și a căzut, iar fanii s-au temut că este ceva grav. Nimic serios! Jucătoarea noastră s-a ridicat și continuă partida fără probleme.

UPDATE 18.12– Simona Halep se simte foarte bine și își impune jocul. Sportiva din România conduce cu 3-1.

UPDATE 18.09– Simona Halep și-a reglat tirul și a condus cu 40-0 pe serviciul adversarei. Muchova a câștigat un punct, dar sportiva din România a reușit primul break al întâlnirii.

UPDATE 18.05- Jucătoarea din Cehia a servit foarte bine și a câștigat fără probleme. Halep a revenit rapid și a reușit să egaleze.

UPDATE 18.00 A început partida în care Simona Halep o înfruntă pe Karolina Muchova.

UPDATE 17.45Gabriela Ruse a fost la un pas de cea mai importantă victorie a carierei. Jucătoarea din România a jucat superb în duelul cu Cori Gauff, o sportivă aflată pe locul 12 WTA. Gabriela Ruse – Coco Gauff 6-2, 3-6, 5-7.

UPDATE 14.40– Mihaela Buzărnescu a fost prima jucătoare din România care a jucat astăzi și a reușit să se impună în două seturi în fața Nastasja Schunk, 6-4, 6-2. Sorana Cîrstea este și ea calificată în turul al doilea, după un meci cu peripeții.

Simona Halep – Karolina Muchova, confruntare în primul tur la Wimbledon

Simona Halep – Karolina Muchova se vor înfrunta în primul tur de la Wimbledon, iar sportiva care va merge mai departe o va întâlni pe câștigătoarea duelului dintre Kirsten Flipkens (190 WTA) și Jaimee Fourlis (150 WTA). Halep și Karolina Muchova nu s-au mai întâlnit până acum, iar ambele sportive au trecut prin accidentări în ultima perioadă.

Halep s-a retras înainte de meciul din semifinale de la Bad Homburg, din cauza unei probleme la gât, dar și pentru că a dorit să pregătescă competiția londoneză, în vreme ce adversara a mai disputat un singur meci pe iarbă în acest sezon.

„Pe hârtie, fiecare jucătoare pleacă cu 50% șanse. Este drept că jucătoarea din Cehia are un joc care poate deranja, mai ales pe iarbă. Vine des la fileu, știe să joace slice, variază. Din punctul meu de vedere, Simona va avea la ora meciului toate informațiile și, dacă păstrează nivelul din meciul cu Anisimova, ar trebui să fie câștigătoare. Dar Simona a avut o tragere destul de dificilă”, a declarat antrenorul Apostu-Efremov la Digi Sport.

Cine transmite la TV meciul Simona Halep – Karolina Muchova

Simona Halep a câștigat turneul în anul 2019, în timp ce rivala, aflată pe locul 82 WTA, s-a oprit de două ori în sferturi. Jucătoarea noastră este la a 10-a prezență de la Wimbledon. Trofeul din 2019 este cel mai bun rezultat, dar Halep a mai avut evoluții notabile pe iarbă: titlu la ‘s-Hertogenbosch 2013, semifinale Wimbledon 2014, Bad Homburg, Birmingham 2022, „sferturi” Wimbledon 2017, 2016, Eastbourne 2019, 2017, Birmingham 2015. Simona Halep se află pe aceeași parte de tablou cu liderul mondial Iga Swiatek.

„Niciodată nu poți scoate din calcule pe cineva atât de bun ca Halep. Are poftă de rezultate, are și un antrenor nou. Știm cu toții că Simona este o războinică, o luptătoare. Sunt sigur că nicio jucătoare nu vrea să o vadă pe Halep pe jumătatea ei de tablou”, a declarat Alex Corretja, expert Eurosport.

Simona Halep, pregătită de turneul de la Wimbledon

Cine transmite la tv meciul Simona Halep – Karolina Muchova? De data aceasta fanii tenisului nu trebuie să-și facă atât de multe griji precum cei ai natației. Confruntarea va fi transmisă în direct la tv în România. Eurosport este postul care găzduiește turneul de la Wimbledon.

„Halep are un record foarte bun pe iarbă, câștigând 42 dintre cele 58 de meciuri jucate. Bineînțeles, cea mai mare performanță a sa pe această suprafață este victoria din 2019 de la Wimbledon. Muchova a jucat doar 13 meciuri pe iarbă în cariera sa, câștigând până acum 8 meciuri. Anul trecut, ea a ajuns în sferturile de finală de la Wimbledon.

Halep va căuta să dicteze ritmul din spatele liniei de fund cu loviturile sale puternice. Servește foarte bine, reușind 10 ași în ultimul său meci, cel cu Anisimova. De asemenea, returul lui Halep și modul în care acoperă terenul îi vor fi la îndemână.

Muchova va căuta să fie agresivă încă din debutul meciului și va încerca să rupă ritmul cu scurte. Jucătoarea de 25 de ani returnează bine și va fi un test foarte bun pentru serviciul lui Halep.

Dacă cele două jucătoare sunt recuperate complet, putem asista la o întâlnire foarte interesantă în ziua de marți. Muchova va oferi o luptă pe cinste, dar experiența lui Halep o va ajuta pe româncă să ajungă în turul al doilea, micile detalii făcând diferența”, au scris cei de la Sportskeeda.

La ce oră se joacă meciul Simona Halep – Karolina Muchova

Programul de la Wimbledon a fost destul de agitat din cauza precipitațiilor. Numai că terenul 1 al complexului beneficiază de acoperiș așa că știm la ce oră să joacă meciul Simona Halep – Karolina Muchova. Confruntarea va începe imediat după partida De Minaur și Dellin, programată la ora 15:00. Confruntarea în care va juca sportiva din România va începe în jurul orei 18.30. Va fi transmisă de Eurosport, dar va putea fi urmărită și pe site-ul www.impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe