Celebrul bucărat și câștigător al Asia Express a dezvăluit o soluție ideală pentru zilele fără inspirație culinară. Rețeta de pâine a lui Sorin Bontea a reușit să strângă foarte multe aprecieri, din partea românilor.
Preparatul delicios este gata foarte repede și rețeta de pâine a lui Sorin Bontea vă poate veni în ajutor și dacă nu ați mai încercat până acum să vă delectați cu acest tip de produs de panificație. Pâinea de casă reprezintă o provocare pe care chiar cunoscutul jurat de la Chefi la Cuțite le-a propus-o fanilor săi, în urmă cu câteva zile. Prin intermediul unui video postat pe contul său oficial de Facebook, câștigătorul de la Asia Express și-a dezvăluit din secretele pentru a obține o pâine delicioasă și pufoasă.
Pentru că este o perioadă ideală să încercăm să pregătim pâinea și acasă, celebrul chef de la Antena 1 le-a făcut românilor o surpriză. Printr-un filmuleț pe Facebook acesta și-a dezvăluit cele mai mari trucuri, legate de pâine. Pentru o pâine cât mai pufoasă, este necesară o cantitate foarte mică de drojdie. Totodată, modul de preparare, alături de ingredientele necesare, pot fi urmărite în continuare.
„Dacă tot stau acasă, am zis să fac pâine. Mie îmi place foarte mult pâinea, așa că m-am hotărât să o fac. Fac o dată la 2 – 3 zile. Și pentru că se găsește foarte greu drojdie în perioada asta, am să fac o rețetă cu foarte puțină drojdie.
O frământ bine, câteva minuțele, nu mare lucru. Să nu fac cocoloașe și atâta tot. Am pus coca cu o consistență puțin moale într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund. O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie. Dacă nu o puneți în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduță. Repetăm procesul de împăturire de patru ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore.
A doua zi, coca se împarte în două, pe blatul de lucru presărat cu făină. Fiecare parte este împăturită și modelată, apoi lăsată la dospit pentru încă 50 de minute. Într-o cratiță cu capac, bine încinsă, se bagă pâinea la cuptor, la 250 de grade, pentru 30 de minute. Apoi, se ia capacul și se mai lasă la cuptor încă 15-20 de minute.”, a dezvăluit chef Sorin Bontea.