Shakira, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Câţi bani a omis să dea vedeta statului spaniol

Iancu Andreea 26.05.2022, 17:56

Artista de origine columbiană, în vârstă de 45 de ani, a ajuns în instanță după ce a fost acuzată de evaziune fiscală. Shakira ar fi omis să plătească sume importante de bani sub formă de taxe către stat. În ciuda recursului formulat de către avocații cântăreței, o instanță de apel din Spania a respins această încercare de a evita judecata. Valoarea datoriilor este una considerabilă.

Shakira are de plătit bani serioși către statul spaniol

O instanță din Spania a decis respingerea recursului pe care cântăreața columbiană l-a formulat cu ajutorul avocaților săi într-o acțiune din instanță în care Shakira este acuzată de evaziune fiscală. Artista va trebui să înfrunte un proces după ce magistrații au descoperit „suficiente dovezi” pentru ca ea să fie trimisă în judecată, în urma omiterii de la plată a unor sume importante de bani către statul spaniol.

Procurorii susțin că artista a evitat să plătească impozitele care se ridică la valoarea de 14,5 milioane de euro pentru veniturile obținute între 2012 și 2014, conform Reuters. Magistrații susțin, de asemenea, că Shakira locuia în acea perioadă în Catalonia, motiv pentru care a primit trimiterea în judecată în Spania. Avocații săi afirmă însă că artista s-a mutat în regiunea din nord-estul statului spaniol abia în 2015. În plus, ea și-ar fi onorat mereu obligațiile fiscale.

Shakira, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală
Shakira, anchetată pentru evaziune fiscală

Artista, în proces cu statul spaniol

Decizia recentă de respingere a recursului a confirmat o hotărâre anunțată încă din luna iulie a anului trecut. Procesul Shakirei nu are însă o dată concretă în care va debuta. Cântăreața columbiană și avocații săi vor continua să aducă dovezi solide pentru a-și susține cauza, mai cu seamă că aceștia din urmă au afirmat că, în privința chestiunilor fiscale, vedeta a fost mereu corectă în toate țările în care a avut de plătit taxe.

„Conduita Shakirei în chestiuni fiscale a fost mereu impecabilă în toate țările în care a datorat taxe și ea a avut încredere și urmat cu fidelitate recomandările celor mai buni specialiști și consilieri”, au afirmat avocații ei într-un comunicat remis presei.

Motivul pentru care Shakira nu s-a căsătorit cu iubitul său, Gerard Pique

Deși Shakira și Pique formează un cuplu încă din 2011, artista și fundașul clubului FC Barelona având împreună doi copii, cei doi nu s-au căsătorit și nici nu au în plan un astfel de pas. Motivul este unul cât se poate de neașteptat și a fost explicat de către cântăreață.

„Căsătoria mă sperie. Nu vreau să mă vadă ca pe o soţie, ci mai degrabă ca pe o iubită. Este ca fructul interzis, prefer să-l menţin mereu atent şi să creadă că totul este posibil, depinde de comportamentul său”, a spus Shakira pentru „60 minutes”, un program de televiziune american.

Shakira și Pique au doi fii, pe Milan, în vârstă de 9 ani, și Sasha, în vârstă de 6 ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...