Shakira poate ajunge la închisoare. A încălcat grav legea. Fanii vedetei, în stare de şoc

Stan Filon, Mihai Cheleș 30.07.2021, 20:41
Shakira poate ajunge la închisoare. A încălcat grav legea. Fanii vedetei, în stare de şoc

Cunoscuta cântăreață Shakira este foarte aproape să-și afle sentința în dosarul penal în care procurorii o acuză de evaziune fiscală. Dacă va fi găsită vinovată, vedeta ar putea ajunge chiar la închisoare. Ce spune despre aceste acuzații vedeta, vedeți în rândurile de mai jos.

Shakira poate ajunge la închisoare

Shakira are probleme serioase cu legea, după ce a locuit pentru mai mulți ani în Spania. Din acea perioadă i se trag toate problemele, deoarece a fost acuzată de autoritățile din Spania că nu și-a plătit taxele și impozitele pentru perioada 2011-2015.

Procurorii spanioli au încolțit-o pe Shakira în anul 2019, când au acuzat-o de evaziune fiscală, iar suma pe care inspectorii au calculat-o este una foarte mare: nu mai puțin de 14,5 milioane de euro este prejudiciul. Shakira a negat toate acuzațiile, astfel că dacă va rezulta că este vinovată de această faptă, pedeapsa se poate concluziona chiar cu închisoarea.

Shakira poate ajunge la închisoare
Shakira poate ajunge la închisoare

Cântăreața a fost de acord să colaboreze cu autoritățile

Magistrații au acuzat-o pe vedetă că a locuit în Catalonia în perioada 2012-2014 fără a respecta obligațiile tributare, însă reprezentanții cântăreței afirmă că nu este nici pe departe adevărată această acuzație, spunând că nu a locuit deloc în Spania până în anul 2015 și totodată că s-a achitat de toate obligațiile față de stat. Cântăreața a fost de acord să colaboreze cu autoritățile.

Chiar dacă spune că nu este vinovată de nimic, Shakira a achitat către statul spanuol suma de 20 de milioane de euro Fiscului spaniol, sumă ce reprezintă datoriile și dobânzile din anul 2011. Aceasta și-a plătit toate obligațiile după ce a aflat că ar risca doi ani de închisoare dacă s-ar dovedi că este vinovată de această faptă, respectiv, evaziune fiscală.

Surse din anturajul vedetei susțin că veniturile din perioada 2011-2014 pe care le-a avut vedeta atunci proveneau din turneele din străinătate, obligând-o pe Shakira în acest sens să locuiască în Spania doar 183 de zile pe an, perioadă în care era obligată să-și declare rezidența fiscală în țară.